h

Betaald parkeren in Zuidoost? Nee!

23 maart 2011

Betaald parkeren in Zuidoost? Nee!

De SP is tegen de invoering van betaald parkeren in Zuidoost. Volgens fractievoorzitter Randjan Bissesar is er geen onderzoek gedaan naar de parkeerdruk en zijn bewoners niet gehoord over de plannen. Bissesar: "Betaald parkeren is een onnodige extra lastenverzwaring voor de bewoners van Zuidoost."

Het stadsdeel wil beginnen met invoeren van betaald parkeren rondom de Amsterdamse Poort. Vervolgens gaat men in de aangrenzende wijken betaald parkeren invoeren, totdat binnen enkele jaren geheel Zuidoost betaald gaat parkeren. Dit zonder onderzoek naar de parkeerdruk of naar de voor- en nadelen van betaald parkeren ten opzichte van blauwe zones.

Betaald parkeren is duur. Volgens de eerste berekeningen gaat de invoering 7,7 miljoen per jaar kosten, op te brengen door wie zijn auto in Zuidoost parkeert. Gemiddeld is dat 315 euro per parkeerplaats.

Oppositiepartijen in Zuidoost zijn een online petitie gestart. Laat daar uw handtekening achter en kom op dinsdag 29 maart naar de deelraadsvergadering om uw mening te laten horen (vanaf 20 uur in het stadsdeelkantoor).

U bent hier