h

Buurten in de Indische buurt: gebrekkig onderhoud

2 maart 2011

Buurten in de Indische buurt: gebrekkig onderhoud

Naar aanleiding van verschillende klachten over achterstallig onderhoud in de Indische Buurt is de SP gaan buurten aan de Kramatweg en de Niasstraat in de Indische Buurt Oost. Hoewel de situatie niet zo schrijnend was als in de Sumatrastraat, waar de SP eerder ernstige gevallen van achterstallig onderhoud constateerde, was ook in deze straten sprake van gebrekkig onderhoud van de woningen.

Verschillende bewoners klaagden over lekkages of gebrek aan onderhoud aan de trappenhuizen. Positief hierbij was wel dat de bewoners van de Kramatweg, die huren bij Rappange, over het algemeen aangaven dat de verhuurder snel en efficint reageert op klachten. Ditzelfde gold voor de huurders die van particulieren huurden aan de Niasstraat. Dit gebouw zag er redelijk goed onderhouden uit en bewoners waren dan ook tevreden. Het gebouw dat door een woningcorporatie werd verhuurd, zag er daarentegen schrikbarend slecht uit, n bewoner vertelde zelfs dat er kort geleden een raam (met kozijn) spontaan uit de gevel op straat was gevallen. De SP vraagt zich dan ook af: waarom lukt het particuliere verhuurders wl om hun zaakjes op orde te houden en de woningcorporaties niet?

Gelukkig waren er ook veel mensen in beide straten die vertelden dat zij met veel plezier in hun woning en in hun buurt woonden en er nog jaren wilden blijven wonen. Dat soort geluiden horen wij natuurlijk het liefst!

U bent hier