h

Op zoek naar oplossingen in de Rode Kruisstraat

21 maart 2011

Op zoek naar oplossingen in de Rode Kruisstraat

Door vakken te schilderen en gericht te handhaven moet de parkeer- en verkeerschaos in de Rode Kruisstraat snel verleden tijd kunnen zijn volgens SP-wethouder Willem Paquay, die het geplaagde buurtje vorige week bezocht. De bewoners wachten de maatregelen af, maar waren in ieder geval blij dat ze de wethouder persoonlijk de situatie in hun straat konden tonen.

Met een politieagent, een medewerker van het ROC, verschillende buurtbewoners en de nodige ambtenaren maakte wethouder Paquay woensdagochtend vroeg zijn ronde door de Rode Kruisstraat. Het gezelschap kon direct het eerste verkeersprobleem van de dag aanschouwen. Tussen 08:10 en 08:40 uur verzamelde zich een indrukwekkende rij auto's in de straat om kinderen af te zetten bij het noodgebouw van de Cappelleschool vooraan in de straat. Een file in twee richtingen verstopte de straat en veel ouders blokkeerden de garages van bewoners door er hun auto voor te parkeren. Iets voorbij de school gebruikten veel auto's de parkeerhofjes bij de huizen om hun auto om te draaien en aan te sluiten in de file de straat weer uit. "En zo gaat dat vier keer per dag en dus achttien keer per week", aldus een van de bewoners. Hij wijst erop dat de chaos echter nog groter wordt als het ROC, dat naast het noodgebouw van de Cappelleschool ligt, een beetje begint te draaien vanaf 10:00 uur. "Dan staat hier echt alles vol met auto's van docenten en leerlingen. En die auto's blijven natuurlijk staan, want bij het ROC gaat het niet om afzetten van mensen."

Voor het parkeerprobleem is direct een oplossing voor handen, volgens Paquay: er moeten vakken geschilderd worden en duidelijke borden geplaatst met de aanwijzing dat alleen in de vakken mag worden geparkeerd. Dat maakt het voor de politie veel makkelijker om foutparkeerders aan te pakken. De bewoners zien dit wel zitten als eerste oplossing. Paquay wil afwachten wat het effect is van dergelijke maatregelen. Hij zegt in ieder geval terughoudend om te gaan met de invoering van blauwe zones of betaald parkeren omdat een groot deel van de buurt daar niets in ziet en je het probleem van de ouders bij de basisschool er niet mee oplost. "De discussie over het parkeren in Noord komt volgende maand in de deelraad, daar moeten we niet te veel op vooruit lopen. Maar de Rode Kruisstraat is niet de eerste plaats waar ik betaald parkeren zou invoeren, zeker niet gezien de uitstraling naar buurten hier rondom heen", aldus Paquay.

U bent hier