h

Schriftelijke vragen ex-Terlingenterrein

24 maart 2011

Schriftelijke vragen ex-Terlingenterrein

Schriftelijke vragen over de bouw van sociale huurwoningen / ateliers op het ex-Terlingenterrein.

Op 13 september 2006 is in de commissie Bouwen en Wonen de bebouwing van het Ex-Terlingenterrein (Laagte Kadijk) besproken. De SP heeft toen ingestemd met de bebouwing van het terrein met negen (atelier)woningen op voorwaarde dat voor zowel de woningen als de ateliers huur- en kunstenaarssubsidie mogelijk zou zijn. Als deze voorwaarde als harde eis zwart op wil kwam te staan, mocht het dagelijks bestuur van de SP aan het plan van bebouwing door Buro Binnenstad meewerken.

In de commissievergadering van 13 december 2006 stelde het dagelijks bestuur dat de projectontwikkelaar (Buro Binnenstad) zich akkoord heeft verklaard met de aanvullenden voorwaarden van de SP. Daarmee kreeg het bouwinitiatief steun van de commissie B&W.

Op 6 november 2007 stelde de SP nogmaals in de commissievergadering Bouwen en Wonen dat de SP heeft gekozen voor woningen mits er sociale woningbouw komt. Het dagelijks bestuur antwoordde hierop dat er atelierwoningen komen met betaalbare huren.

Nu de woningen gebouwd zijn en langzamerhand bewoond worden, blijkt dat twee woningen zijn samengevoegd en een onbekend aantal woningen is verkocht. Van de overige woningen is n woning verhuurd voor 1500,- en staan drie woningen te huur voor 1650,-.

Naar aanleiding hiervan stelt de SP de volgende vragen:

1. Wat heeft het dagelijks bestuur ondernomen om te zorgen dat de projectontwikkelaar Buro Binnenstad zich aan de afspraak houdt om de woningen als sociale huurwoningen/ateliers aan te bieden?

2. Wat heeft u ondernomen om te zorgen dat de atelierwoningen door kunstenaars bewoond worden?

3. Kunt u aangeven of en hoeveel (betaalbare) woningen/ateliers nu door kunstenaars gebruikt worden?

4. Klopt het dat Buro Binnenstad de voorgeschreven bouwhoogtes heeft overschreden en, zo ja, wat heeft het DB met de meldingen van bewoners, resp. bouwinspecteurs, gedaan?

5. Welke stappen gaat het dagelijks bestuur nog ondernemen als blijkt dat de ontwikkelaar a: zich niet aan de afspraken over de doelgroepen heeft gehouden, b: zonder toestemming van het DB van de bestemmingsplanvoorschriften is afgeweken?

6. Bent u het met de SP eens dat het dagelijks bestuur geen zaken meer moet doen met Buro Binnenstad als blijkt dat de ontwikkelaar zich niet aan afspraken over de doelgroepen heeft gehouden en zonder toestemming van de bestemmingsplanvoorschriften is afgeweken?

7. Kunt u zich voorstellen dat zowel de SP als bewoners zich afvragen wie het stadsdeel regeert: het stadsdeel of de projectontwikkelaar(s)?

8. Wat gaat u ondernemen om te zorgen dat toezeggingen aan de raad voortaan worden nagekomen en bestemmingsplanvoorschriften worden nageleefd? En hoe gaat u bij de (betrokken) burgers het vertrouwen in de politiek proberen te herstellen?

U bent hier