h

SP start campagne tegen verkrotting

11 maart 2011

SP start campagne tegen verkrotting

'Stop de verkrotting!' Onder die naam start de SP in Oost een campagne tegen achterstallig onderhoud van huurwoningen. SP-deelraadslid Tiers Bakker: "Steeds meer huisbazen laten hun bewoners letterlijk in de kou staan. Lekkages, scheuren in de muur, verrotte vloeren, schimmel en vochtgeur: het leidt soms zelfs tot gevaarlijke situaties." De SP zal in sommige buurten huis aan huis aanbellen om te kijken hoe de stand van zaken is. Bakker: "Als we elkaar niet treffen, kunnen bewoners hun achterstallig onderhoud ook melden via de website www.stopdeverkrotting.nl."

De SP gaat de komende week zelf een buurtonderzoek doen in de Makasserstraat en de Zeeburgerdijk. Bakker: "Bewoners kunnen ons dan aanspreken. Als we op grote schaal achterstallig onderhoud aantreffen roepen we de corporaties op het matje, in de deelraad of daarbuiten. We sporen dan de wethouder aan om de bewoners te ondersteunen. Als er beloftes worden gemaakt, controleren we dat. Kortom, zonder resultaat raakt men niet snel van ons af. Die strategie heeft de SP eerder succesvol toegepast. Dat gaan we nu doen op meer plekken in Amsterdam-Oost."

De SP wil met de actie bewoners ondersteunen, de woningen leefbaar maken en achterstallig onderhoud snel aanpakken. Bakker: "Daarnaast moeten bewoners in sloophuizen snel weten waar zij straks gaan wonen, als het even kan in de eigen buurt." Volgens de SP neemt het achterstallig onderhoud in Amsterdam-Oost de laatste jaren toe. "Huisbazen geven daarvoor allerlei redenen aan. Soms zegt men dat 'de woningen toch worden gesloopt'. Maar het beperkt zich helaas niet tot sloophuizen. In alle gevallen is achterstallig onderhoud onacceptabel. Iedereen verdient een leefbaar en veilig huis," aldus Bakker. "De SP wil de bewoners ondersteunen om huizen en buurten leefbaarder te maken. Daarom roepen we bewoners in Oost op achterstallig onderhoud te melden. Samen staan we veel sterker."

Ga hier naar de website www.stopdeverkrotting.nl

U bent hier