h

Geen uitzonderingsbeleid betaald parkeren

28 april 2011

Geen uitzonderingsbeleid betaald parkeren

Naar aanleiding van vragen van de SP in Nieuw-West over een afwijkend parkeerbeleid voor n specifieke straat, zal het stadsdeel de onbedoelde uitzonderingssituatie aanpassen.

De SP had geconstateerd dat bij de ingang de Ank van der Moerstraat een bord hing met de tekst "alleen parkeren voor bewoners". In alle omliggende straten in deze buurt moet men betaald parkeren. De SP had het vermoeden dat dit bord hier ten onrechte hing en dat de bewoners uit deze straat daardoor ongelijk behandeld werden ten opzichte van de bewoners uit de omliggende straten. Het vermoeden van de SP bleek juist.

Naar aanleiding van vragen in de deelraad, zegde de portefeuillehouder toe dat de borden zullen worden verwijderd en dat de bewoners hierover zullen worden genformeerd. "De SP heeft in het verleden gestreden tegen de invoering van betaald parkeren in Nieuw-West. Dat neemt niet weg dat ongelijke behandeling niet wenselijk is: Gelijke monniken, gelijke kappen", aldus SP-deelraadslid Erik Bobeldijk.

U bent hier