h

Eindelijk vervanging voor Floraparkbad

27 mei 2011

Eindelijk vervanging voor Floraparkbad

Na jaren bakkeleien over locatie en kosten heeft de deelraad van Amsterdam-Noord woensdag eindelijk een besluit genomen over de vervanging van het oude en versleten Floraparkbad. Met instemming van de SP is besloten tot de bouw van een nieuw zwemcomplex op dezelfde plek, maar zonder een 50-meterbad.

Omdat begin dit jaar al duidelijk werd dat het opnemen van een nieuw 50-meterbad in de plannen financieel heel moeilijk voor het stadsdeel zou worden, heeft de SP al vroeg gepoogd daar via de gemeenteraad extra geld voor te vinden. Volgens SP-deelraadslid Frans Rein Jurrema moest dat geld er ook komen omdat een 50-meterbad niet zozeer een Noordse, maar een stedelijke voorziening is, waar het stadsdeel zeker niet alleen voor zou moeten betalen. "Bovendien telde mee dat de bouwplannen dan omgegooid moesten worden met als risico dat vervanging van het oude zwembad nog langer op zich zou laten wachten. Mede daarom hebben we als SP in Amsterdam ook actief gezocht naar andere plekken in de stad om een 50-meterbad in te richten. Helaas heeft de zoektocht naar zowel geld als andere locaties vooralsnog weinig opgeleverd", aldus Jurrema.

Desalniettemin is de SP blij met de inrichting van het nieuwe zwembad, waar volgens de plannen zeker ook genoeg ruimte voor zwemverenigingen. Jurrema: "Het is mooi dat we hebben besloten een nieuw zwembad te bouwen voor het veertig jaar oude Floraparkbad in elkaar stort. Want dat kon zo niet langer door. Ik hoop dat de bouw voorspoedig verloopt en Noord over een paar jaar gebruik kan maken van een goede nieuwe zwemfaciliteit."

U bent hier