h

Schaamteloze verrijking door stadsdeelbestuur

31 mei 2011

Schaamteloze verrijking door stadsdeelbestuur

"Het grote graaien begint nu ook in Oost", aldus SP-fractievoorzitter Meta Meijer. Zij reageert hiermee op het voorstel leden van het dagelijks bestuur in Oost met terugwerkende kracht 460,50 euro per maand te geven voor onkosten, terwijl tot nu toe gebruik was dat bonnen gedeclareerd werden. Meijer: "Terwijl we in juni een voorstel van ditzelfde bestuur bespreken om 6,5 miljoen te bezuinigen op vooral welzijn, zorg, openbare ruimte en sport, eigenen zij zichzelf even ruim een ton toe. Voor onkosten die niet verantwoord hoeven te worden, en sterker nog: waarvan ik me afvraag of ze berhaupt gemaakt worden."

Om te kunnen oordelen over de vraag of het bedrag van 460,50 euro per maand terecht is, vroeg Meijer hoeveel er tot nu toe is gedeclareerd. Slechts n van de portefeuillehouders, Nevin Ozotok, had een (klein) bedrag had gedeclareerd, en de overige leden niets. Meijer: "Ik besluit zelf wel eens om kleine bedragen niet terug te vragen, maar gaat het om een substantieel bedrag, dan doe ik dat wel. Ik mag toch aannemen dat onze bestuurders dat ook doen. Vandaar dat ik het idee krijg dat zij nu een verkapte salarisverhoging krijgen. De SP dringt aan op helderheid. Gemaakte kosten moet je terugkrijgen, of het nu meer of minder is dan het nu vastgestelde bedrag. Maar nu ziet het ernaar uit dat er weinig kosten zijn gemaakt, en dat onze portefeuillehouders hun zakken flink vullen."

Meijer: "Ik schaam me voor deze raad en vooral voor dit bestuur. In een tijd waarin veel mensen met moeite het hoofd boven water houden, waarin we allemaal weten dat de financiëe situatie op zijn zachtst gezegd niet rooskleurig is, keuren GroenLinks en D66, en de helft van de PvdA-fractie dit goed. Ik had van deze partijen verwacht dat ze zorgvuldiger met ons geld zouden omgaan. Maar blijkbaar moet iedereen inleveren, behalve ons bestuur. Zij krijgen komende maand een extraatje van zesduizend euro; de onkostenvergoeding van de afgelopen dertien maanden. Een schandalige vertoning."

U bent hier