h

Geen sloopvergunning panden Palmstraat

22 juni 2011

Geen sloopvergunning panden Palmstraat

Een meerderheid van de partijen in de deelraad Centrum steunt het SP-voorstel om geen sloopvergunning af te geven voor de sociale huurwoningen in de Palmstraat. Woningcorporatie Ymere wil de panden slopen, maar de bewoners en de SP willen een renovatie. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam: "Deze kleine woningen moeten behouden blijven. Mensen uit de Palmstraat geven aan dat hun woningen weliswaar klein zijn, maar zij in de mooiste en beste buurt van Amsterdam wonen. Ze willen voor geen goud verhuizen."

De situatie in de Palmstraat werd deze week in de commissie besproken naar aanleiding van het SP-voorstel om bewoners beter te betrekken bij renovatie. Duijndam: "We beschrijven de Palmstraat daarin als voorbeeld van hoe het niet moet, bewoners worden aan het lijntje gehouden en mogen niet meedenken of beslissen. Terwijl veel van die mensen er al ruim dertig jaar wonen en samen een buurt vormen met veel sociale samenhang."

Wethouder Oranje van Wonen beloofde dat als Ymere ondanks alle protesten toch een sloopvergunning gaat aanvragen de deelraadscommissie daar een oordeel over mag geven. Ymere praat deze week met de bewoners van de Palmstraat. Duijndam: "Die gesprekken gaan wij heel goed volgen want zowel het stadsdeel als Ymere hebben toegezegd erop toe te zien dat de bewoners bij het project betrokken zullen worden."

U bent hier