h

Houd Pantar als partner

27 juni 2011

Houd Pantar als partner

Op aandringen van onder meer de SP gaat het stadsdeelbestuur van Amsterdam-Noord zo veel mogelijk opdrachten gunnen aan het Amsterdamse sociaal werkbedrijf Pantar. Op deze manier moet een deel van de bezuinigingen van de regering op de sociale werkvoorziening verzacht worden. SP-fractievoorzitter Daniƫl Peters: "De sociale werkvoorziening krijgt het zwaar te verduren de komende jaren. Door Pantar extra opdrachten te gunnen kunnen we in Noord een deel van die klappen helpen opvangen."

Door de bezuinigingen in Amsterdam-Noord wordt ook een aantal werkzaamheden geschrapt die door Pantar-medewerkers werden uitgevoerd. Om te voorkomen dat Pantar nog verder in de problemen komt, hebben de coalitiepartijen in de deelraad het bestuur opgeroepen van alle nieuwe opdrachten - het gaat dan voornamelijk om werkzaamheden in de openbare ruimte - te bekijken of Pantar ze kan uitvoeren. Daarnaast moet onderzocht worden of bestaande opdrachten aan Pantar kunnen worden uitgebreid.

Peters: "Bij Pantar werken gemotiveerde maar kwetsbare mensen die niet zo maar elders aan de slag kunnen. We moeten niet toestaan dat die mensen massaal achter de geraniums geschoven worden. Door Pantar veel opdrachten te gunnen doet het stadsdeel daar in ieder geval alles aan. Ik hoop dat dit ook in andere stadsdelen wordt opgepakt."

U bent hier