h

Parkeeronderzoek in Molenwijk en omliggende buurten

25 juni 2011

Parkeeronderzoek in Molenwijk en omliggende buurten

Het stadsdeelbestuur van Amsterdam-Noord gaat uitgebreid onderzoek doen naar de toenemende parkeerdruk in de Molenwijk en aangrenzende buurten, zoals de Kermis- en Walvisbuurt. Een verzoek hiertoe van de SP kreeg afgelopen week de steun van de gehele deelraad. SP-fractievoorzitter Daniƫl Peters: "De invoering van betaald parkeren bij de parkeergarages in de Molenwijk leidt zichtbaar tot problemen in omliggende buurten. Wij willen dat het stadsdeel dit exact in kaart brengt, zodat we op zoek kunnen naar een oplossing."

Woningcorporatie De Alliantie voerde onlangs betaald parkeren in rond de parkeergarage bij onder meer de Torenmolen om te voorkomen dat bewoners nog langer de bezoekersplaatsen buiten de garages zouden bezetten. Het effect van deze maatregel is echter dat veel bewoners van dit deel van de Molenwijk hun auto in de tegenoverliggende Kermisbuurt parkeren. De parkeerdruk in deze wijk is daardoor enorm toegenomen. Uit een straatonderzoek van de SP bleek dat 80 procent van de bewoners van deze buurt de laatste tijd meer moeite heeft een parkeerplaats te vinden. Maar ook in de Walvisbuurt, aan de andere kant van de Molenwijk, loopt de parkeerdruk volgens bewoners op.

Hoog tijd om het stadsdeelbestuur aan het werk te zetten met dit probleem, aldus Peters. "Door een grondig parkeeronderzoek te doen in dit deel van Noord krijgen we duidelijk in kaart wat er aan de hand is. De deelraad kan op grond van zo'n onderzoek samen met het dagelijks bestuur n de woningcorporatie in de Molenwijk op zoek naar een oplossing", aldus Peters.

U bent hier