h

Sloop Bosleeuw Midden van de baan

22 juni 2011

Sloop Bosleeuw Midden van de baan

Woningcorporatie Stadgenoot heeft de voorgenomen sloop van de hoogbouw Bosleeuw Midden afgelast. Inmiddels is al begonnen met het opknappen van de woningen. Hiermee lijkt Stadgenoot gehoor te geven aan de belangrijkste conclusie uit het zwartboek van de SP: 'Niet slopen maar opknappen'.

In het zwartboek staan de resultaten van het buurtonderzoek dat de SP het afgelopen voorjaar huis aan huis onder de bewoners heeft gehouden. Pascal Smit van de SP in West: "De huisbezoeken werden enorm door de bewoners gewaardeerd. Eindelijk konden de zij hun verhaal kwijt. Behalve veel onderhoudsklachten kregen we toch ook verschillende paleisjes te zien van handige bewoners. Dit leerde ons dat deze woningen met relatief eenvoudige ingrepen nog jaren mee kunnen."

Centrale verwarming en mechanische ventilatie moeten de klachten over kou, vocht en tocht oplossen. Het vernieuwen van keuken, wc en douche verhoogt het comfort. Smit: "Het is nu zaak voor de bewoners en hun bewonerscommissie om er in de overleggen met Stadgenoot voor te zorgen dat na deze kwaliteitsverbeteringen de huur niet te hoog wordt."

Nu er geen onbetaalbaar dure koop- en vrije sector huurwoningen komen, kunnen de huidige bewoners in hun woningen en in hun buurt blijven. Dit geldt echter niet voor de bejaardenwoningen van Bosleeuw Midden. Deze 54 zogenaamde Piggelmeewoningen worden helaas wel gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 46 woningen voor grote gezinnen.

U bent hier