h

SP feliciteert bewoners Platanenweg

15 juni 2011

SP feliciteert bewoners Platanenweg

De SP feliciteert de bewoners van de Platanenweg die woensdag het hoger beroep tegen een ontruimingsvonnis hebben gewonnen. De bewoners kunnen nog tot minstens eind 2011 blijven.

De bewoners dreigden op straat gezet te worden om plaats te maken voor tijdelijke bewoning voor studenten. De sloop van de panden is uitgesteld tot minimaal 2015. Samen met de bewoners trok de SP hierover aan de bel, zowel bij Stadgenoot als in de deelraad.

​Het gerechtshof heeft nu geoordeeld dat er onvoldoende grond is om de door woningcorporatie Stadgenoot en Anti-Kraak BV gevorderde ontruiming van de woningen aan de Platanenweg en Olmenweg toe te wijzen. Daarmee vernietigt het hof een eerder kortgedingvonnis dat een 'spoedeisend belang' van Stadgenoot en Anti-Kraak erkende.

U bent hier