h

Beloftes Eigen Haard blijken heel Weinig Waard

21 juli 2011

Beloftes Eigen Haard blijken heel Weinig Waard

"Eigen Haard is onfatsoenlijk en onbetrouwbaar", zegt SP- deelraadslid in Oost Tiers Bakker over de woningcorporatie. Hij trekt deze conclusie nadat de SP recent bij een aantal woningen aan de Zeeburgerdijk controleerde of de beloftes van de huisbaas zijn waargemaakt. Dat bleek nauwelijks het geval. "Eigen Haard loopt de kantjes erbij af. Daarmee komen ze niet meer weg. We zijn nog lang niet klaar met ze."

De beloftes van de corporatie zijn het gevolg van acties van de SP Oost samen met de huurders. Bakker: "Eigen Haard beloofde bij elke woning de grootste gevolgen van tientallen jaren achterstallig onderhoud te repareren. Er zou een schriftelijk voorstel komen aan elke huurder. Nu blijkt dat veel problemen nauwelijks zijn aangepakt. Een schriftelijk voorstel heeft niemand gezien. Men plakte bij de ene huurder een tochtstripje, zette bij de ander een haakje op het raam en dat was het. Schandalig nadat deze bewoners jarenlang in totaal verkrotte woningen hebben geleefd. Alsof Eigen Haard jarenlang de vuile was heeft opgespaard en nu eindelijk - na veel aandringen - een T-shirt, een paar sokken en een onderbroek wast. De grote stinkende hoop laten ze liggen."

De voorbeelden van verkrotting zijn legio. Bakker: "Zo meldde n huurder schriftelijk aan de huisbaas lekkage door rottende kozijnen, tochtproblemen, ventilatieproblemen, lichtknoppen die niet werken in de gang, ramen die niet sluiten, sluitwerk dat niet op orde is etcetera. Als reactie spoot Eigen Haard olie in het slot van de badkamerdeur. Het is bijna lachwekkend als de gevolgen niet zo triest zijn voor de huurders."

Een aantal van de verantwoordelijke mensen bij Eigen Haard zijn inmiddels op vakantie. Bakker: "Dat zullen ze nodig hebben. Ze komen ons weer tegen na de vakantie, samen met de huurders. Een leefbaar, gezond en veilig huis is het minste wat ze kunnen doen, ook al worden deze panden over een paar jaar gesloopt. Dat is een kwestie van fastoen. Doet Eigen Haard dat niet, komen er zeker vervolgacties. De huurders laten niet meer met zich sollen. De SP zal ze daarbij op alle mogelijke manieren ondersteunen."

U bent hier