h

Bewoners betrekken bij plannen wil maar niet lukken

20 juli 2011

Bewoners betrekken bij plannen wil maar niet lukken

"Het is ongelofelijk, maar het lukt stadsdeel Centrum maar niet om bewoners bij plannen die hen aangaan te betrekken," fractievoorzitter Nelly Duijndam is verbijsterd. Iedereen heeft er de mond van vol, maar het stadsdeel blijft gewoon zijn eigen gang gaan. Zo wordt vanaf volgende week vijf zaterdagen de Herenstraat 's avonds afgesloten om terrassen op de rijweg mogelijk te maken.

Het gaat er niet om of het een goed of slecht idee is, maar als dit van bovenaf opgelegd wordt zonder dat bewoners er iets over konden zeggen, levert het een hoop stress op. Zo ook het horeca-initiatief 'Roest' op het Oostenburgereiland, een grootschalig gebeuren met horeca, een stadsstrand, een camperplaats en diverse evenementen. Ook hier gaat het er niet om of het goed is of slecht, maar dat de bewoners erbij worden betrokken. Nu is er weer een hoop onrust omdat mensen niet weten waar zij aan toe zijn en omdat mensen, die aan de overkant wonen, enorme overlast voorzien. Duijndam stelde er vragen over.

U bent hier