h

Stadsdeel moet Open Air volgend jaar op andere plek organiseren

11 juli 2011

Stadsdeel moet Open Air volgend jaar op andere plek organiseren

De SP wil dat het bestuur van Zuidoost geen evenementen meer organiseert in het Gaasperpark. Duoraadslid Freddy Lap: "Het evenement Amsterdam Open Air festival heeft veel schade aan de natuur veroorzaakt. Daarnaast hebben omwonenden veel overlast ervaren. We willen dat het stadsdeel zich bewust is van de grote schade aan de natuur en dat het bestuur een nieuwe afweging maakt over het organiseren van evenementen in dit park."

De keuze om in het Gaasperpark een festival te organiseren was opmerkelijk. Alle partijen in de deelraad zijn het erover eens dat het Gaasperpark een van de mooiste gebieden in het stadsdeel is. Het festival, begin juni, werd midden in het broedseizoen en de periode dat jonge vogels worden grootgebracht georganiseerd. Na afloop van het festival was de ravage groot.

De SP wil dat het stadsdeelbestuur op zoek gaat naar alternatieve plekken om dit soort evenementen te kunnen organiseren. Freddy Lap: "Ook in ons stadsdeel is er ruimte voor evenementen, daarvoor moeten we nu een betere plek vinden. Het Bijlmerpark zou bijvoorbeeld een goede plek zijn voor grotere evenementen. De fractie heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

U bent hier