h

Actie Armoede Werkt Niet op Plein 40-45 groot succes

11 september 2011

Actie Armoede Werkt Niet op Plein 40-45 groot succes

Op zaterdag 10 september stond de SP met een kraam op Plein '40-'45 om handtekeningen te verzamelen voor de actie 'Armoede Werkt Niet', gericht tegen de geplande bezuinigen op de sociale werkplaatsen. In 5 uurtjes tijd werden maarliefst 600 handtekeningen verzameld.

Met deze landelijke protestactie verzamelt de SP handtekeningen op werkhandschoenen die samen een kilometers lange ketting van solidariteit gaan vormen, een symbool van respect voor eerlijk loon en eerlijk werk, voor begeleiding en voor eerlijk delen in Nederland. Later dit jaar voert de SP hiervoor een landelijke actie.

Het was dringen geblazen bij de kraam van de SP. Jong en oud, van welke culturele achtergrond ook en van verscheidene politieke voorkeuren; de mensen kwamen met volle overtuiging hun handtekening zetten om steun te betuigen tegen de plannen van het kabinet om 60.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen en mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon te laten werken. Bezuinigingen zijn tot daar aan toe, maar laat de mensen die het al niet makkelijk hebben en graag willen werken niet de rekening van de crisis betalen die zij niet hebben veroorzaakt, was de tendens.

De stapel handschoenen steeg gestaag. Inmiddels zijn in het stadsdeel al meer dan 800 handtekeningen opgehaald. Een mooi resultaat, maar de SP gaat onverminderd door met actievoeren tegen de kabinetsplannen; een actie die gezien het verloop op veel steun van de bevolking kan rekenen.

U bent hier