h

Bezuiniging gesubsidieerd werk moet gecompenseerd

26 september 2011

Bezuiniging gesubsidieerd werk moet gecompenseerd

De SP wil dat het stadsdeel organisaties die zwaar getroffen worden door het afschaffen van gesubsidieerd werk compenseert. Onder andere scholen en sportverenigingen kregen plots te horen dat ze veel minder geld van de gemeente krijgen om hun medewerkers te betalen. Hierdoor dreigen belangrijke medewerkers ontslagen te worden. SP-deelraadslid Erna Berends: "Het stadsdeel moet deze asociale bezuiniging van het stadsbestuur opvangen. Dat is wrang omdat Noord natuurlijk ook flink moet bezuinigen, maar iemand moet het doen."

De gevolgen van de bezuiniging zijn nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat het dierenasiel Amsterdam Noord/Oostzaan zal moeten sluiten. Daarnaast verliezen meerdere voetbalverenigingen en scholen hun gesubsidieerde medewerkers. Berends: "Voor sportverenigingen is het bijzonder lastig om vrijwilligers voor alle werkzaamheden te vinden. Een gesubsidieerde medewerker zorgt ervoor dat zo’n club goed kan blijven draaien."

De SP roept het stadsdeelbestuur op om op zoek te gaan naar mogelijkheden om deze organisaties te helpen. Berends: "Ik snap dat het stadsdeel ook flink moet bezuinigen, maar Noord kan niet zonder deze organisaties." In de gemeenteraad heeft de SP een plan ingediend om de duizend ID-banen in Amsterdam te behouden. Hoewel dit plan niet meer zou kosten, stemden andere partijen helaas tegen.

U bent hier