h

Fietsenchaos op het Leidseplein

8 september 2011

Fietsenchaos op het Leidseplein

Het begon met drie fietsen op het Leidseplein die door de wind omvielen. Deze nog kleine wirwar groeide in een paar maanden uit tot een lange rij van tegen elkaar aan gekwakte fietsen. SP-duoraadslid Femke Reudler Talsma vroeg er woensdag in de commissievergadering aandacht voor. "Het is een groot probleem. Als jouw fiets in de stapel ligt, krijg je hem er niet tussenuit, tenzij je erg sterk bent. Het worden zo weesfietsen."

De SP heeft vorig jaar november de notitie 'een einde aan weesfietsen' geschreven. De ideen die de SP hierin noemde zijn door het stadsdeel overgenomen. "Op het Leidseplein merken we daar in ieder geval niets van", aldus Reudler Talsma. Zij riep stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinksteren op de stapels fietsen zo snel mogelijk te verwijderen. De reactie van Van Pinxteren was dat ze de handhaving er naar zou laten kijken. Reudler Talsma: "Zou ze niet weten dat er dagelijks veel handhavers op het Leidseplein lopen?"

U bent hier