h

BasBoot mag blijven

5 oktober 2011

BasBoot mag blijven

Mede onder druk van de SP en na eindeloos touwtrekken, heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum dinsdag toegezegd dat de familie Lemmens een ligplaatsvergunning krijgt en met hun nieuwe schip mag blijven liggen in de Prinsengracht. De SP heeft al vanaf het begin van deze zaak aangedrongen op soepelheid van de kant van het stadsdeel, maar telkens weer was de opstelling keihard. Ook toen het merendeel van de partijen in de deelraad zich onlangs uitsprak tegen deze onredelijke starheid en de BasBoot wilde laten liggen, wilde portefeuillehouder Jeanine van Pinxteren niets beloven en bleef bij haar standpunt: Wegwezen!

Samen met PvdA en VVD heeft de SP achter de schermen hard gewerkt om een minimaal verschil in de diverse, vaak onduidelijke, regels bloot te leggen. En met succes. SP-deelraadslid Frans Icke vindt de voorgeschiedenis, het gesteggel over definities van 'schip' of 'ark' en de ontelbare haarkloverijen niet meer belangrijk. "Het gaat om het resultaat. De uitzetting van een heel gezin uit Centrum is nu van de baan en er komt een ligplaatsvergunning voor deze bewoners."

Icke heeft direct na de commissievergadering waarin Van Pinxteren haar besluit toelichtte de bewoners van de BasBoot gebeld om hen als eerste het goede nieuws te vertellen. Op hun juichkreet antwoordde Icke voorzichtig: "Ik zie niet wat er nu nog mis kan gaan, maar ik ga jullie pas feliciteren als de handtekeningen zijn gezet."

U bent hier