h

Geen iPads voor deelraadsleden

30 oktober 2011

Geen iPads voor deelraadsleden

De deelraad van Nieuw-West is als eerste in Amsterdam niet gezwicht voor de verlokkingen van de iPad. De SP vond de aanschaf van iPads voor deelraadsleden onzinnige verspilling van het geld van de burgers. "Raadsleden krijgen in hun raadsvergoeding al geld voor een computer. Digitaal werken kan ook uitstekend met de apparatuur die de raadsleden zelf al hebben"” aldus SP-fractievoorzitter Chris Schaeffer.

Langzaamaan gaan steeds meer gemeente- en deelraden over op digitaal werken. In veel (deel)raden grijpen de leden het digitaal werken aan om zichzelf op kosten van de gemeenschap een leuk cadeautje te geven: een iPad. Daarom stelde de SP voor de iPads voor raadsleden te schrappen, maar eigen apparatuur te gebruiken voor de digitale stukken. Het digitaliseren van het raadswerk kan hiermee gewoon doorgaan. Alleen GroenLinks hield vast aan de aanschaf van iPads, de rest van de raad stemde voor het SP-voorstel.

U bent hier