h

Huurders en SP bezetten ingang Eigen Haard

10 oktober 2011

Huurders en SP bezetten ingang Eigen Haard

Tientallen huurders van de Braspenning-woningen aan de Zeeburgerdijk hebben vandaag samen met de SP de ingang van woningcorporatie Eigen Haard bezet. De directie van Eigen Haard heeft lang met de protesterende bewoners gepraat. Eigen Haard komt voor dinsdag 17:00 uur met een voorstel aan de bewoners om de problemen op te lossen.

De voorzitter van de huurderscommissie Atilla Selcuk: "We eisen zwart op wit dat er nog deze week met onderhoudswerkzaamheden wordt begonnen. Daarnaast willen we halve huur betalen tot de problemen zijn opgelost. Als het voorstel van Eigen Haard halfbakken is, kunnen zij rekenen op vervolgacties."


Boze bewoners in gesprek met Eigen Haard

De bewoners zijn woedend over het achterstallige onderhoud aan hun huizen. SP'er Erik Flentge: "De woningen zijn in erbarmelijke staat. Er is tientallen jaren nauwelijks onderhoud verricht aan deze woningen. De directie gaf nog wel toe dat de problemen beter en sneller opgepakt hadden moeten worden, maar ze wilden het manifest met eisen niet ondertekenen. De huurders hebben genoeg van de valse beloftes en praatjes. Eigen Haard vroeg nog n dag de tijd. Voor morgenmiddag komen ze met een concreet voorstel, zwart op wit. We wachten dat met ongeduld af. Als het weer niks is, hebben ze een probleem. Ze zijn nog lang niet van ons af."

Flentge presenteert de eisen

Bekijk een verslag van AT5.

U bent hier