h

Schuldhulpverlening veiliggesteld

30 oktober 2011

Schuldhulpverlening veiliggesteld

Welzijnsorganisaties Sezo en Impuls worden in het eerste half jaar van 2012 ondersteund bij de overdracht van clinten en hun dossiers. Dit op voorstel van de SP. Fractievoorzitter Chris Schaeffer: "We zijn blij dat het stadsdeel ervoor gaat zorgen dat geen mensen tussen wal en schip vallen en onder andere de schuldhulpverlening is veiliggesteld."

Doordat het stadsdeel de maatschappelijke dienstverlening in 2012 laat uitvoeren door Sezo in plaats van Impuls moeten ruim duizend clinten en hun dossiers overgedragen worden van Impuls naar Sezo. Terwijl Sezo organisatorisch nog niet klaar is krijgt Impuls na 31 december geen geld meer voor de maatschappelijke dienstverlening. Schaeffer: "De clinten van de schuldhulpverlening behoren tot een kwetsbare groep die in nog grotere problemen komen als de hulpverlening een paar maanden stokt. We zijn daarom blij dat een grote meerderheid in de deelraad ons plan steunde."

U bent hier