h

Buurten in de Buurt: Werk aan de winkel rond Mosveld

13 november 2011

Buurten in de Buurt: Werk aan de winkel rond Mosveld

Omdat de plannen voor een winkelcentrum op het Mosveld voor onbepaalde tijd de koelkast ingegaan zijn, ging de SP vrijdag in gesprek met omwonenden over de vraag wat er nu met het marktplein en de omgeving moet gebeuren. Daaruit bleek dat er veel werk te doen is in deze buurt, vooral als het om handhaving gaat.

De SP'ers gingen de deuren langs in de Latherusstraat, Berberisstraat en Clematisstraat met de vraag wat bewoners misten op Mosveld en wat de problemen in de buurt zijn. De meeste mensen reageerden vooral op die laatste vraag. Want rond de blokken tegen de Van Hasseltweg is veel mis, met de bestrating, de straatverlichting en er ligt veel rommel. "Wat mij betreft mogen ze hier veel vaker vegen in de straat, hoewel veel rommel echt afkomstig is van buurtbewoners. Pas hebben ze het hele talud van de Van Hasseltweg schoongemaakt en een dag later ligt er weer allerlei rotzooi", zei een van de bewoners. Daarom vindt hij dat er veel meer gehandhaafd moet worden in de buurt, op het illegaal storten van vuilnis en op foutparkeerders in de blauwe zone. "Wij betalen netjes voor onze vergunning, maar mensen die hier zonder vergunning of parkeerschijf parkeren, worden nooit aangepakt. Dat deugt niet." Die laatste klacht klinkt vaker, evenals de klacht over hangjongeren in het Noorderpark die oudere mensen lastig vallen. De politie doet er te weinig aan, de buurtregisseur zie je nauwelijks, zegt men.

Over het Mosveld lopen de meningen uiteen in deze buurt. Veel mensen balen van de staat van de Albert Heijn en het feit dat die winkel een monopolie in de buurt heeft sinds het verdwijnen van de Spar. "Hij is vies, de schappen zijn vaak leeg en je wordt er slecht geholpen", zei een bewoner. Velen willen graag een goedkopere supermarkt in de buurt. Op het marktplein zelf zou eigenlijk iedere dag iets te doen moeten zijn, want nu is het een vervelende plek als de markt er niet staat. "Houd een rommelmarkt, iets met kunstenaars, voetbaltoernooitjes", worden als opties genoemd.

De SP is blij met de suggesties n de klachten. Er is veel te doen voor de deelraadsleden en de SP-wethouder. Binnenkort bezoekt de SP nog andere buurten rondom het Mosveld.

U bent hier