h

Ledenavond eensgezind over horeca-overlast

29 november 2011

Ledenavond eensgezind over horeca-overlast

Op de ledenavond van SP Centrum bleek vrijdag dat horeca-overlast als groot probleem wordt ervaren. Het plan voor verruiming van openingstijden werd besproken. Het zou moeten leiden tot vermindering van de overlast bij sluiting omdat dan niet iedereen tegelijk vertrekt. Het werd echter duidelijk dat, als er overlast wordt ervaren, dat is zolang een zaak open is en niet alleen bij het sluiten. SP-duoraadslid Bart Uitdenbogaart: "Uit de reacties bleek dat veel van onze leden met dit onderwerp te maken hebben en vaak goed op de hoogte zijn van wat er speelt".

Er waren veel nieuwe gezichten op de ledenavond. Voor de pauze gaf fractievoorzitter Nelly Duijndam een verslag van de activiteiten van de fractie en deelraadslid Frans Icke gaf uitleg over het 'van Overloopplantsoen' in de Plantagebuurt, waar bewoners strijden voor het behoud van een gedeelte van een park. Op het gebied van horeca werden verder het uitgaansgeweld, overlast van middenterrassen in de Jordaan en de slecht functionerende klachtenregistratie besproken.

U bent hier