h

Ledenavond over wonen blikt terug en vooruit

21 november 2011

Ledenavond over wonen blikt terug en vooruit

De SP Oost organiseerde woensdag een ledenavond met als thema 'wonen'. Dat dit thema de SP'ers in Oost erg aanspreekt, bleek uit het grote aantal aanwezigen. Uiteraard werd op deze avond teruggekeken op succesvolle acties die de SP samen met bewoners van de Zeeburgerdijk heeft gevoerd, maar er was ook gelegenheid om vooruit te kijken.

Hans Bakker, voormalig SP-gemeenteraadslid en woonachtig in Oost, introduceerde het thema en interviewde vervolgens SP-Tweede Kamerlid Paulus en deelraadslid Gerard van de Molen. Hij vroeg hen honderduit over wat er speelt op het gebied van wonen in de Tweede Kamer en in de deelraad, en de zaal discussieerde volop mee. Vervolgens werd Atilla Selcuk, de voorzitter van de bewonerscommissie Zeeburgerdijk naar voren geroepen om samen met Erik Flentge, Toni Bense en Jelle van der Velde van de SP Oost te vertellen over de geslaagde actie rondom het blok Zeeburgerdijk 420-548. Huurders zijn grotendeels tevreden over de vorderingen die Eigen Haard maakt. Er is inderdaad - voor het eerst sinds tijden - veel opgeknapt.

Tot slot gaf Selcuk aan dat hij zijn ervaringen graag deelt met andere huurders of bewonerscommissies en hen wil helpen om in actie te komen. Daar sluit de SP zich natuurlijk bij aan!

U bent hier