h

Overlast Indische Buurt

14 november 2011

Overlast Indische Buurt

Overlast Indische Buurt

In de Spits lazen wij vandaag dat de overlast door jongeren in de Indische Buurt schrikbarend is toegenomen. Ook lazen wij dat, als het aan de stadsdeelvoorzitter van Oost ligt, ouders die hun kinderen onvoldoende opvoeden gekort mogen worden op hun uitkering of toeslagen. De SP maakt zich ook zorgen over jongerenoverlast in de Indische Buurt en heeft daarom de volgende vragen:

1. Kunt u aangeven hoe de overlast door jongeren zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld in de Indische Buurt?
2. In 2007 is in Oost (toen stadsdeel Zeeburg) het welzijnswerk geprivatiseerd en is er flink bezuinigd op het jongerenwerk en het straathoekwerk. Ook werd het Jongeren Informatie Punt opgeheven. Is er een verband tussen de afname van de voorzieningen voor jongeren en de toename van overlast?
3. In datzelfde jaar zijn er straatcoaches aan de slag gegaan in die buurt. Kunt u aangeven wat het resultaat is van de inzet van de straatcoaches in de Indische Buurt? Zijn hier evaluaties over beschikbaar?
4. Hoe verklaart het College de huidige toegenomen overlast door jongeren in de Indische Buurt?
5. In het artikel in de Spits staat de stadsdeelvoorzitter geciteerd: "Elatik: Er zijn miljoenen naartoe gegaan, maar we moeten accepteren dat al dat geld niet geholpen heeft." Weet u, of kunt u navragen, waar die miljoenen precies naar toe zijn gegaan?
6. Bent u het met de stadsdeelvoorzitter eens dat de 'methoden van politie en gemeente zijn uitgeput'? Zo ja, kunt u dit toelichten?
7. Stadsdeelvoorzitter Elatik wil ouders van overlastgevende jongeren korten op hun uitkering of toeslagen. Wat vindt u van dit voorstel van de stadsdeelvoorzitter? En bent u het eens met de stadsdeelvoorzitter dat de manier om de huidige overlast te bestrijden het korten van ouders op een uitkering of toeslagen is? Zo ja, kunt u aangeven waarom u dit vindt?
8. Als het antwoord op de vraag 7 'nee' is, wat vindt u dat het stadsdeel Oost zou moeten doen om de overlast te bestrijden? En gaat u dit ook meedelen aan de stadsdeelvoorzitter?
9. Gaat het College ook zelf nog iets doen om de overlast in de Indische Buurt te bestrijden?

Maureen van der Pligt

U bent hier