h

Stadsdeel stelt veiling eigen woningen uit

28 december 2011

Stadsdeel stelt veiling eigen woningen uit

Na protesten van de SP is de veiling van 7 woningen in de Marnixstraat uitgesteld. Stadsdeel Centrum bood deze woningen op een particuliere veiling te koop aan. Dit geheel tegen de wens van de SP omdat verkoop van sociale woningen aan particulieren of een ontwikkelaar vrijwel altijd leidt tot splitsen, waarmee de woningen in de vrije sector terecht komen. "Als het stadsdeel dan toch verkoopt, laat het dan aan een corporatie zijn of aan de bewoners zelf," aldus SP-deelraadslid Frans Icke.

Het stadsdeel heeft als regel dat als corporaties niet genteresseerd zijn de woningen aangeboden worden aan de bewoners. Maar omdat er veel achterstallig onderhoud is en omdat het stadsdeel het complex niet zodanig op wil knappen dat de woningen aan de zittende bewoners verkocht kunnen worden, werd het gehele complex geveild. Icke: "Het is al schandalig dat er zoveel achterstallig onderhoud is en nu wordt de bewoners ook nog een onmogelijke deal door de strot geduwd".

De SP zorgde er samen met GroenLinks en de PvdA voor dat de panden in de Marnixstraat van de veiling gehaald werden. Icke steunde hiermee de bewoners, die niet willen dat hun huurwoningen in particuliere handen vallen. In januari wordt in de commissie Bouwen en Wonen verder gepraat over deze zaak.

U bent hier