h

Advies CFV over aankoop Barazanipanden

4 juli 2012

Advies CFV over aankoop Barazanipanden

Advies CFV over aankoop Barazanipanden

In de Telegraaf van vandaag staat een bericht over de Barazanipanden. Volgens het artikel zou het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV), de financieel toezichthouder voor woningcorporaties, een negatief advies hebben gegeven over de aankoop van de panden door Stadsgoed. Zo zou het CFV de financiëe risico's te groot vinden en werd de aankoop niet beschouwd als een taak voor een woningcorporatie.

1. Klopt het dat het CFV een negatief advies heeft gegeven over de aankoop van de Barazanipanden door Stadsgoed? Zo ja, kunt u aangeven wat er in het advies stond?
2. Was het College op de hoogte van dit advies? Zo ja, kunt u aangeven hoe u het advies van de toezichthouder heeft beoordeeld? Bent u het met het CFV eens dat de risico's te groot waren en het geen taak is voor een corporatie? Zo nee, kunt u dit toelichten?
3. Klopt het dat het CFV stelt dat het onverantwoord is dat een corporatie helpt bij een door de gemeente gekoesterd project? Zo ja, wat vindt u hier van?
4. Klopt het dat er sociale huurwoningen als onderpand zijn gebruikt voor de aankoop door Stadsgoed? Zo ja, welke risico's zijn er voor de huurders? Vindt u dat verantwoord?
5. Klopt het dat de toenmalige minster van Binnenlandse Zaken dit advies genegeerd heeft? Zo ja, weet u waarom de minister dit gedaan heeft?
6. Hoe beoordeelt u in het algemeen adviezen van het Centraal Fonds Volkshuisvesting? Op welke gronden vindt u dat adviezen van de toezichthouder genegeerd kunnen worden?

Laurens Ivens

U bent hier