h

Deal Geerts

9 augustus 2012

Deal Geerts

Deal Geerts

In 2007 panden opgekocht van Charles Geerts. Deze eigenaar van prostitutieramen ontving 25 miljoen voor zijn panden. Dit onder de voorwaarde dat hij nooit meer vastgoed zou verwerven in het gebied.
Vandaag lezen we in Trouw dat hij meerdere panden in de stad heeft verworven waaronder op de Wallen.

1. Klopt het dat de heer Geerts verschillende panden in Amsterdam in zijn bezit heeft? Klopt het dat hij momenteel vastgoed bezit op de Wallen?

2. Als bovenstaande klopt kunt u aangeven hoe dit mogelijk is? Hoe kan het dat niet is vastgelegd dat hij op welke manier dan ook vastgoed kan verkrijgen of aanspraak op kan maken in het gebied? Zijn er fouten gemaakt bij het opstellen van het contract?

3. Kan Charles Geerts op nog meer panden aanspraak maken, verkrijgen in het Wallengebied? Zo ja, zijn er nog mogelijkheden om dit te voorkomen?

4. Wat is de functie van het vastgoed dat nu in bezit is van Geerts?

5. Volgens het artikel in Trouw komt het bedrijf van Geerts door de screening van de Bibob. Klopt dit? Zo ja, hoe is het mogelijk dat hij hier in 2007 niet door kwam en momenteel wel? Is er iets gewijzigd aan de screening? Of maakt de gemeente een andere afweging? Zo ja, kunt u dan aangeven wat die afweging is?

6. Klopt het dat stadsdeel Zuid een vergunning heeft afgegeven zonder Bibob-screening? Is dit nog te corrigeren?

7. Bent u bereid voortaan alle vergunningaanvragen van Geerts te laten toetsen volgens de Bibob en te proberen Geerts te weren uit de Wallen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u dit doen?

8. Hoe beoordeelt u deze situatie? Is Charles Geerts de gemeente te slim af geweest?

9. Heeft deze gang van zaken consequenties voor het vervolg van de Wallenaanpak? Blijft u panden opkopen? Of bent u bereid om op minder dure en risicovolle wijze de aanpak voort te zetten?

L. Ivens

U bent hier