h

Gay Pride 2011

1 augustus 2012

Gay Pride 2011

Gay Pride 2011

Vandaag lezen wij in de Telegraaf dat ProGay, de organisator van de Gay Pride, zich niet heeft gehouden aan de afspraken die er waren gemaakt met de politie.

1. Welke afspraken zijn er gemaakt met ProGay (en politie) over veiligheid? Kunt u gedetailleerd aangeven op welke onderdelen de afspraken wel en niet na gekomen zijn?

2. Wat heeft u ondernomen richting ProGay toen deze feiten aan het licht kwamen?

3. Heeft ProGay de subsidie voor veiligheid kunnen verantwoorden? Is dit bedrag volledig besteed aan veiligheid? Zo ja, hoe is het dan mogelijk dat de beveiliging niet op orde was? Zo nee, wordt het overgebleven bedrag teruggevorderd?

4. Was het College op de hoogte van deze feiten voordat de vergunning voor het organiseren van de Gay Pride verleent werd aan ProGay? Zo nee, hebben de feiten uit het bericht van de Telegraaf effect op een vergunning aanvragen voor de komende jaren?

5. Welke afspraken zijn er voor dit jaar gemaakt op het gebied van veiligheid? Kunt u garanderen dat de bezoekers dit jaar veilig zijn?

In het artikel doet Harry van Rijn van de Amsterdamse afdeling van de Politiebond een aantal pittige uitspraken.

6. Volgens de bond is de botenparade een 'ongeorganiseerde bende'. Bent u op de hoogte van dit standpunt van de Politiebond? Wat vindt u hiervan?

7. De bond vindt dat er te veel verschillende toezichthouders actief zijn in Amsterdam. Wat vindt u van die uitspraak? Is het niet mogelijk om bij dergelijke evenementen intensiever samen te werken met de politie? En als het nodig is om particuliere beveiliging in te huren dit altijd in samenspraak met de politie te doen zodat ze niet opnieuw met een nieuwe organisatie moeten samenwerken.?

L. Ivens

U bent hier