h

Overlast door helikopters

21 augustus 2012

Overlast door helikopters

Overlast door helikopters

Schriftelijke vragen van Laurens Ivens inzake overlast door helikopters.

Amsterdam, 27 juli 2012.

Ruim een jaar geleden heeft de SP-fractie vragen gesteld over de inzet van politiehelikopters de stad. Onlangs ondervonden bewoners in het centrum overlast doordat er helikopters waren ingezet vanwege twee dronken Polen op een dak. De SP-fractie wil daarom een aantal vervolgvragen stellen (artikel 45 reglement van orde):

1. Waarom zijn er woensdagavond twee helikopters ingezet toen twee dronken Polen stennis schopten op een dak? Bleek deze inzet achteraf nuttig? Kunt u dit toelichten? In antwoord op onze vragen van vorig jaar gaf de burgemeester een aantal redenen voor de inzet van helikopters; 112-melding, opsporing, bestrijding overvallen en ‘crowd control’. Kunt u aangeven of bovengenoemde inzet ook viel onder een van deze categorien? En als dit niet het geval is, kunt u dan toelichten waarom er toch is gekozen voor de inzet van helikopters?

2. Kunt u aangeven hoe vaak er een politiehelikopter is ingezet in 2011?

3. Hoeveel klachten zijn er het afgelopen jaar binnengekomen over (geluid)overlast door helikopters?

4. De inzet van helikopters kan heel nuttig zijn maar geeft voor bewoners overlast. Wordt er iets gedaan om de overlast te beperken? Zo ja, kunt u aangeven wat? Zo nee, bent u bereid dit te gaan doen? Bent u bereid terughoudend om te gaan met de inzet van helikopters?

5. Bent u bereid om aan de inwoners van Amsterdam via de gemeentelijke website duidelijk te maken wat de voorwaarden zijn voor de inzet van de helikopters? En als u bereid bent dit te doen kan daar dan ook de mogelijkheid gecreerd worden om klachten over overlast in te dienen?

Laurens Ivens (SP).

U bent hier