h

Verkiezingsborden in stadsdeel Nieuw-West

21 augustus 2012

Verkiezingsborden in stadsdeel Nieuw-West

Verkiezingsborden in stadsdeel Nieuw-West

Schriftelijke vragen naar aanleiding van de verkiezingsborden in Nieuw-West.

Amsterdam, 6 augustus 2012.

Inleiding

Tijdens de raadsvergadering van 11 juli jongstleden is gesproken over de verkiezingsborden en Nieuw-West. Een aantal partijen uit de deelraad daar heeft zichzelf voorrang gegeven bij het beplakken van de borden en daar de andere partijen niet voor uitgenodigd. Voordat de verkiezingsborden in het stadsdeel werden geplaatst, organiseerden zij een plakmiddag op de gemeentewerf om te borden voor te beplakken, waarvoor alleen partijen uit de deelraad werden uitgenodigd. Nieuwe politieke partijen of partijen die niet in de deelraad zijn vertegenwoordigd werden niet uitgenodigd en werden daarmee dus benadeeld.

In de raadsvergadering zei de burgemeester hierover: “Het is positief dat lijsttrekkers samen de borden gaan plakken maar het zou wel zo charmant zijn als de partijen die niet in de deelraad zitten daaraan mee mogen doen. Ik ben natuurlijk bereid om aan Nieuw-West het iets breder te vragen, namelijk dat ze ervoor zorgen dat alle partijen gelijk behandeld worden”.

Ondanks dit verzoek is een aantal partijen vorige week toch samen gaan plakken zonder partijen die niet in de deelraad zitten daarvoor uit te nodigen.

Vragen

1. Is het college op de hoogte van de bovenstaande gang van zaken aangaande het voorbeplakken van de verkiezingsborden in Nieuw-West? Wat is uw mening hierover?

2. Wat vindt het college ervan dat het stadsdeelbestuur van Nieuw-West het verzoek van de burgemeester naast zich heeft neergelegd?

3. Wat gaat het college ondernemen om ervoor te zorgen dat situaties als deze in de toekomst niet meer voor zullen komen?

Laurens Ivens (SP) en Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren).

U bent hier