h

Overdracht cliënten DWI aan stadsdelen

24 december 2012

Overdracht cliënten DWI aan stadsdelen

Vorig jaar is besloten, als onderdeel van de bezuinigingsoperatie op de re-integratie, om een deel van de cliënten van DWI over te dragen aan de stadsdelen. Het ging hierbij om mensen die voorheen een Maatschappelijke Activering Plaats of een Sociale Activering Plaats hadden vanuit DWI.

1. Hoe is deze overdracht in zijn werk gegaan, en welke instellingen zijn daar bij betrokken?
2. Wij horen van verschillende kanten dat er tot nu toe nog weinig mensen daadwerkelijk zijn 'overgedragen' aan de stadsdelen. Hoeveel mensen zijn inmiddels overgedragen en daadwerkelijk bemiddeld?
3. Er zou sprake zijn van 'warme' overdracht. Wat wordt daarmee bedoeld en is dit in alle gevallen op die manier gedaan?
4. Zijn de namen van de over te dragen clinten nu allemaal bekend bij het betreffende stadsdeel waar mensen wonen? Kunt u uw antwoord toelichten?
5. Wij horen ook dat de stadsdelen te weinig aanbod hebben, ofwel: de stadsdelen kunnen deze mensen niet voldoende helpen. Hoeveel mensen krijgen in de stadsdelen (graag per stadsdeel) een activiteit of vrijwilligerswerk aangeboden, hoeveel mensen gaan daar vervolgens ook daadwerkelijk aan de slag?
6. Wat gebeurt er met de mensen waar geen passend aanbod voor gevonden kan worden? Hoe gaat u dit mogelijke probleem in de toekomst oplossen?

Maureen van der Pligt

U bent hier