h

Werken onder grote druk

2 juli 2013

Werken onder grote druk

In de afgelopen weken heb ik twee gesprekken gevoerd met de cordinator van Eigenwijks. Eigenwijks is een bewonersorganisatie zij staan samen met Maatschappelijke Dienstverlening Sezo mensen bij die niet of nauwelijks financieel rond kunnen komen bij het zoeken naar een uitweg. Dat doen zij drie ochtenden per week in buurthuis het Pluspunt bij het Lambertus Zeilplein in Geuzenveld.

Het percentage kinderen dat in armoede leeft is in Nieuw-West hoog. De medewerker van Eigenwijks somde een aantal gevolgen op voor kinderen in arme gezinnen: veel kinderen kunnen niet naar een vereniging, evenementen of vrienden thuis ontvangen, zij hebben geen PC, krijgen niet elke dag ontbijt, eten droog brood of een zakje chips als hoofdmaaltijd.

Er wordt bij het Pluspunt veel met vrijwilligers gewerkt die vaak ook ervaringsdeskundig zijn. Deze vrijwilligers kunnen via Eigenwijks een Cursus volgen 'Omgaan met agressie'. In tegenstelling tot DWI heft het pluspunt geen professionele beveiliging en worden de clinten n op n te woord gestaan. Daar mensen door schaamte pas erg laat om hulp komen vragen, is er vaak een gespannen sfeer. Geschreeuw is aan de orde van de dag. Afgelopen week is de cordinator nog met de dood bedreigd door een clint. Gelet op het verleden van de persoon is hiervan aangifte gedaan bij de politie. Zeer tot verdriet van de cordinator. Hij was van het voorval erg geschrokken.

Frank Schinkel

U bent hier