h

Belangrijke stap voor Amsterdamse schoonmakers

1 april 2015

Belangrijke stap voor Amsterdamse schoonmakers

Op initiatief van SP, PvdA en GroenLinks gaat wethouder Litjens onderzoeken wat de gevolgen zouden zijn van het weer in dienst nemen van de schoonmakers van de Amsterdamse gemeente. Momenteel worden die extern ingehuurd. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “Als je elke dag voor de gemeente werkt, hoor je bij ons. Daarom willen wij graag dat schoonmakers weer in dienst van het stadhuis komen. Dan krijgen ze de cao, de zekerheid en de waardering die ze verdienen.”

SP’er Peters verwacht dat het in dienst nemen van schoonmakers niets extra hoeft te kosten. “Maar dat laten we nu onderzoeken. Uit andere plekken in het land horen wij dat dit voor hetzelfde geld kan. Dat zou mooi zijn, maar dat gaan we zien. Ons doel is dat schoonmakers – na een lange strijd voor meer respect – weer de erkenning krijgen die ze verdienen.”

 

U bent hier