h

Patiënten, zorgverleners en SP in actie bij Zilveren Kruis

20 mei 2019

Patiënten, zorgverleners en SP in actie bij Zilveren Kruis

Foto: Wiebe Kiestra

Samen met patiënten, zorgverleners en oud medewerkers van het Slotervaart vormde de SP een symbolische wachtrij en overhandigde een zwartboek over wachtlijsten in de zorg aan Achmea Zilveren Kruis. SP-raadslid Erik Flentge: "Patiënten moeten eindeloos wachten, artsen en huisartsen moeten ‘leuren met patiënten’ voor spoedeisende hulp, en de ambulance kan patiënten vaak niet kwijt. Het is de hoogste tijd dat artsen, huisartsen, ambulancepersoneel en patiënten gehoord worden."

Op het zwartboek die de SP presenteerde zeiden de woordvoerders van Zilveren Kruis de beelden niet herkennen, maar dat ze de wachtende patiënten graag verder helpen. Flentge: "De diepe kloof tussen de realiteit van patiënten en proffessionals wordt hiermee alleen maar zichtbaar. Dit is geen individueel probleem, maar een gevolg van het winstbejag van Zilveren Kruis en de minister die dit faciliteerde."

De eis van de SP is duidelijk: bouw de zorg in Amsterdam weer op, in plaats van deze af te breken. Doe ook met ons mee!

U bent hier