h

Honderden SP'ers en sympathisanten bij het Volksprotest op het Beursplein

11 februari 2023

Honderden SP'ers en sympathisanten bij het Volksprotest op het Beursplein

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Op deze symbolische plek, bij de aandelenbeurs, kwamen meer dan 2000 SP'ers samen om te demonstreren. Als het aan de SP ligt komt onze energievoorziening weer in publieke handen. Door de energiebedrijven te nationaliseren kan de energierekening worden verlaagd en verdwijnt de winst niet langer in de zakken van private aandeelhouders. We geven nu miljarden aan private bedrijven, zonder dat we daar zeggenschap voor terugkrijgen.

Voordat onze energiebedrijven werden geprivatiseerd waren deze veelal in handen van gemeenten en provincies. De SP ziet de komende Provinciale Staten verkiezingen dan ook als de volgende kans om zeggenschap over onze energie terug te pakken.

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Foto: wouter monteban / wouter monteban

SP-fractievoorzitter Remine Alberts: “We zijn hier samen gekomen om duidelijk te maken dat energie niet op de markt hoort, maar van ons allemaal is. De regering heeft gekozen voor een prijsplafond. De belastingbetaler gaat dus heeft veel geld betalen aan deze energiebedrijven om de energierekening omlaag te krijgen. Dit is de omgekeerde wereld en daarom staan wij hier."

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Amsterdam heeft net als de provincie Noord-Holland ooit zijn aandelen in NUON -voorloper van Vattenfall - verkocht. Hier heeft de SP zich altijd tegen verzet.  Energie is een basisbehoefte die voor iedereen betaalbaar moet zijn, daarom wil de SP weer een provinciaal energiebedrijf.

Foto: wouter monteban / wouter monteban

15 maart zullen er weer Provinciale Statenverkiezingen zijn en voor de SP is de nationalisering van de energiemarkt een van de belangrijkste speerpunten. Kijk HIER voor meer informatie over de Provinciale Statenverkiezingen en de kieslijst van de SP Noord-Holland.  

Foto: sp / sp

De Volkspetitie van de SP om de energie weer in eigen handen te krijgen is al meer dan 115.000 keer ondertekend en wij roepen iedereen op om dit te blijven doen. Teken de petitie HIER!

U bent hier