h

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

15 augustus 2023

Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Amsterdam

Foto: wouter monteban / wouter monteban

In Amsterdam kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen van 22 juli tot en met 30 november gratis reizen met het openbaar vervoer. Dit is een stap in de goede richting naar goed, betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer waar de SP zich altijd hard voor zal maken, en goed nieuws voor veel Amsterdamse gezinnen.

Hoe kunt u dit aanvragen en wat zijn de voorwaarden?

Erg belangrijk is om te weten dat kinderen voor deze actie een persoonlijke OV-chipkaart nodig hebben. Het kind heeft een leeftijd tussen de 4 en 11 jaar en staat ingeschreven in de gemeente Amsterdam. Ook moet uw kind reizen onder begeleiding van een volwassene. 

Voor verdere voorwaarden en meer informatie over deze actie raden wij aan op de website van de gemeente te kijken. Hier staat ook beschreven hoe u het gratis openbaar vervoer voor uw kind kan aanvragen. 

De actie loopt door tot eind november. Daarna reizen de kinderen met de persoonlijke OV-chipkaart tot hun 12e altijd met 34 procent korting. Het is altijd aan te raden om te onderzoeken of het aanvragen van een persoonlijke ov-chipkaart voor uw kind nuttig is. 

Reactie toevoegen

U bent hier