h

SP Amsterdam-Oost: Geen grote festivals meer in het Flevopark

23 oktober 2023

SP Amsterdam-Oost: Geen grote festivals meer in het Flevopark

Foto: SP

Een grote meerderheid in het stadsdeel Oost steunden een motie van de SP in het stadsdeel. De motie vanuit het stadsdeel roept het college van Amsterdam op om alles in het werk te stellen om het houden van grote evenementen in het Flevopark tegen te gaan.

Ondanks dat er nu een meerderheid is in het stadsdeel die deze motie steunt, betekent dit nog niet dat er volgend jaar ook geen groot festival zal zijn in het park. SP-commissielid Mark van Dongen: "Eerst moet het locatieprofiel gewijzigd worden. Dat ligt bij de centrale stad en is heel lastig. Ze zullen bang zijn dat alle andere parken dat dan ook willen. Het is een bureaucratisch verhaaltje”.

Er is nu nog jaarlijks ruimte voor een groot evenement in het Flevopark. Dit jaar was het het No Art Festival dat in het park werd gehouden. In tegenstelling tot anders festivals, die al eerder in het park plaats hebben gevonden, werd het festival in het broedseizoen gehouden. Hier was vanuit o.a. de politiek enorm veel kritiek op. 

De SP wil herhaling voorkomen en ervoor zorgen dat de parken in Amsterdam hun primaire functie behouden. Het park is voor veel Amsterdammers een achtertuin. Een plek waar zij tot rust kunnen komen en kunnen genieten van het groen. Daar horen geen commerciële festivals thuis, in tegenstelling tot buurtfestiviteiten op beperkte schaal. Het Flevopark is klein en werd grotendeels afgesloten voor elf dagen met op- en afbouw. 

U bent hier