h

Agenda

Linkse Liefde over Woonstrijd

Hoe worden de eisen van de woonstrijd werkelijkheid? Onder anderen SP'er Mustapha Eaisaouiyen, betrokken bij Recht op de Stad Rotterdam, laat hierop zijn visie horen bij politiek café Linkse Liefde.

Lees verder

Klimaatmars (Rotterdam)

De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde. Toch kiest Kabinet Rutte IV wéér de kant van degenen die voor de klimaatcrisis verantwoordelijk zijn. Dit moet nu stoppen: zonder de oorzaken van de klimaatcrisis aan te pakken, blijven we namelijk niet onder 1,5 graad opwarming.

De SP staat pal voor klimaatrechtvaardigheid en neemt deel aan de klimaatmars.

Lees verder

StuFi protest

Het leenstelsel is eindelijk afgeschaft, maar het alternatief laat sterk te wensen over. De bedragen van de studiebeurs zijn lager dan de basisbeurs uit 2015 terwijl de inflatie alleen maar is toegenomen. Daarbij is de compensatie die het kabinet uittrekt (1436 euro voor vier jaar studeren) slechts een schamele fooi.

Studenten gaan de straat op voor eerlijke compensatie voor de schuldengeneratie. SP Amsterdam steunt hen en loopt mee.

Lees verder

Demonstratie Huur te Duur

De huren zijn de afgelopen 10 jaar veel harder gestegen dan de inkomens. De huur is veel te duur geworden! Daarom demonstreren verschillende huurdersorganisaties. SP Amsterdam steunt deze demonstratieve optocht.

Start bij het hoofdkantoor van wooncorporatie De Key, eindpunt bij de Stopera.

Onderdeel van deze actie is het weigeren van de huurverhoging. We roepen huurders die overwegen hieraan mee te doen op om eerst contact op te nemen met de actiegroep op www.wijweigerendehuurverhoging.nl

Lees verder

Buurtactie voor De Fietsentuin

De Fietsentuin in de Hoofddorppleinbuurt dreigt te verdwijnen. De panden waar de fietsenmaker is gevestigd zijn verkocht aan een nieuwe eigenaar. Die dreigt de Fietsentuin er nu uit te zetten. Een geliefde buurtonderneming dreigt te verdwijnen door het kortzichtige winstbejag van een pandeigenaar op zoek naar hogere huren.

SP'ers verspreiden posters in de buurt en halen handtekeningen op voor steun aan de Fietsentuin.

Lees verder

Pensioenbijeenkomst met Tweede Kamerlid Bart van Kent

De Wet Toekomst Pensioenen maakt onze pensioenen individueler en onzekerder. Bovendien worden de onzinnige rekenregels die nu indexatie tegenhouden niet aangepakt. Deze wet wordt door de regering met grote haast door de Tweede Kamer gedrukt.

Het is tijd voor verzet! Deze avond spreken we met pensioen-experts, activisten, Tweede Kamerlid Bart van Kent, én met elkaar over hoe we de afbraak van ons pensioenstelsel kunnen stoppen.

Lees verder

Overleg SP West

SP'ers uit stadsdeel West komen bij elkaar om te overleggen over lokale, stedelijke, en landelijke acties en politieke ontwikkelingen.

Lees verder

Kranslegging bij dodenherdenking

Ook SP Amsterdam staat stil bij de Tweede Wereldoorlog. Deze dodenherdenking leggen we kransen op verschillende plakken in de stad:

Centrum: Homomonument Westermarkt

19:30 vertrek stille tocht vanaf Prinsengracht (opstellen tussen Anne Frankhuis en Westerkerk) 19:50 aankomst Homomonument Westermarkt 20:00 2 minuten stilte 20:02 het Wilhemus, bloemlegging, toespraken, zang 20:45 defile voor omstanders langs de bloemenzee op de treden driehoek

Centrum: Noordermarkt

Lees verder

Vredesactie op Museumplein

Het initiatief 'Stop de Oorlog' organiseert elke maandag, zolang de oorlog in Oekraïne duurt, een vredesactie bij de Russische Handelsdelegatie op het Museumplein.

Lees verder

Vredesactie op Museumplein

Het initiatief 'Stop de Oorlog' organiseert elke maandag, zolang de oorlog in Oekraïne duurt, een vredesactie bij de Russische Handelsdelegatie op het Museumplein.

Deze week is Jannie Visscher, SP-partijvoorzitter, een van de sprekers.

Lees verder

Pagina's

U bent hier