h

Nieuws van de afdeling

22 april 2024

Demonstratie tegen woonarmoede in Noord

Foto: SP / SP Amsterdam

Zaterdag protesteerden huurders uit Amsterdam-Noord voor betaalbare en goede huurwoningen. Tijdens een protestmars georganiseerd door onder andere bewonersgroepen De Noordas en Red Amsterdam Noord spraken zij zich uit tegen schimmelwoningen, hoge energierekeningen, en de verkoop van sociale huurwoningen. De SP sloot ook aan bij dit protest.

Lees verder
22 april 2024

SP Amsterdam wil ervaringen patiënten CO-MED verzamelen

Foto: SP

Alle SP-afdelingen, in gemeenten waar Co-Med actief is of wordt, inventariseren de klachten zodat we goed inzicht krijgen in heel het land. SP-Tweede Kamerlid Jimmy Dijk gaat met deze cijfers verder de strijd aanbinden tegen deze Private Equity praktijken in de zorg en om draagvlak te krijgen in het parlement tegen deze praktijken. 

Lees verder
19 april 2024

30 april: Laat je stem horen over het OV in Zuidoost en de toekomst van metro 53!

Foto: SP

Op dinsdag 30 april organiseren de SP en Hart voor de K-buurt een openbare avond over het openbaar vervoer in Zuidoost.  De bijeenkomst vindt plaats in buurthuis De Bonte Kraai en start om 19.30.  De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Lees verder
16 april 2024

SP en GroenLinks: Neem belang van de buurt mee in vergunningverlening

Foto: SP

De Van Eeghenstraat in Zuid waar bewoners kampen met verzakkingen

Lees verder
16 april 2024

Vacature: Multimedia vormgever

Foto: woutermonteban / woutermonteban
De gemeenteraadsfractie van de SP in Amsterdam is op korte termijn op zoek naar een multimedia vormgever. Het takenpakket is divers. De nadruk ligt op het maken van online content voor sociale mediakanalen en grafische vormgeving voor campagnes en media. Daarnaast draai je politiek inhoudelijk mee met de gemeenteraadsfractie en denk je mee over de communicatie. 
Lees verder
13 april 2024

"Met hetzelfde gemak privatiseer je de afvalbak." Houd het AEB in publieke handen!

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Vandaag is de SP op het Javaplein een actie gestart om het Afval Energie Bedrijf (AEB) in publieke handen te houden. Het AEB verwerkt het huisvuil van Amsterdam en omgeving. Momenteel is het AEB eigendom van de gemeente en daarmee van alle Amsterdammers.
Het stadsbestuur van PvdA, GroenLinks en D66 is van plan om het AEB te verkopen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier