h

Nieuws van de afdeling

21 oktober 2017

Linkse partijen publiceren links progressief pact

Foto: Kevin Hackert / Flickr Creative Commons

Amsterdam staat op een kantelpunt. Het kan twee kanten op met onze mooie stad. Of we zijn de sociale, fijne stad waar voor iedereen plek is. Of we worden een stad waar het grote geld ­domineert. Een Londen aan de Amstel, waar ­alleen de rijksten en slimsten een plekje weten te verwerven ten koste van alle anderen.

Lees verder
20 oktober 2017

SP wil stedelijke thuiszorgorganisatie zonder eigen bijdrage

Foto: SP

De SP wil hulp bij het huishouden weghalen bij de commerciële thuiszorg. Hiermee wordt een einde gemaakt aan dure directies, nodeloze bureaucratie, harde bezuinigingen op thuiszorgpersoneel en verschraling van thuiszorg voor cliënten. En daarmee komt geld vrij voor het afschaffen van de eigen bijdrages voor de Wmo.

Lees verder
18 oktober 2017

Power to the people – Het kan wel (opinie)

Foto: Teresa van Twuijver

Afgelopen week had ik mijn laatste spreekuur als wethouder, deze keer in Zuidoost. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier in alle stadsdelen gesproken met mensen die zich ergens zorgen over maakten. Over de drukte in de stad, schimmel in hun huurhuis, ratten op straat, de te hoge huur of over overlast van hun buren. Alles kwam voorbij. En dat was een bijzonder waardevolle informatiebron. De buurt in. Luisteren naar wat er speelt.  En het daarna samen oplossen.

Lees verder
18 oktober 2017

Meer 50+’ers aan het werk

Tussen januari en september heeft de gemeente meer dan 700 vijftigplussers vanuit de bijstand aan het werk geholpen. SP-wethouder Arjan Vliegenthart is blij met het resultaat: “Dit betekent dat een flinke groep mensen er in inkomen op vooruit gaat. Bovendien geeft werk mensen ook veel meer eigenwaarde. Daar zet ik mij als wethouder heel graag voor in.”

Lees verder
6 oktober 2017

Burgemeester Van der Laan

Vandaag werd bekend dat Eberhard van der Laan is overleden. Amsterdam heeft een burgemeester verloren die zich met hart en ziel inzette voor de stad, een man voor wie veel Amsterdammers grote waardering en diep respect koesteren.

Lees verder
5 oktober 2017

Verbod op nieuwe toeristenwinkels

Foto: SP / Creative commons

De gemeente Amsterdam heeft per direct een verbod ingesteld op het vestigen van nieuwe toeristenwinkels in het stadscentrum. Het verbod geldt onder andere voor ijs- en wafelwinkels, fietsverhuurders en ticketshops, en moet verdere verschraling van het winkelaanbod in buurten tegengaan. SP-raadslid Tiers Bakker: “Hiermee grijpt het stadsbestuur vergaand in op een falende markt. Dat is ontzettend goed nieuws voor al die bewoners die hun buurt zo hebben zien veranderen door het toerisme. We grijpen de macht over de stad weer terug.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier