h

Nieuws van de afdeling

9 juli 2024

Opinie: Geef Amsterdammer een stem bij de bouw van nieuwe woonwijken

Foto: SP

De komende tien jaar wil het stadsbestuur 90.000 woningen bijbouwen. Rond locaties als het Buikslotermeerplein, Osdorpplein en de Zuidas staat Amsterdam flink wat veranderingen te wachten. De participatie bij al deze bouwplannen komt echter maar moeizaam op gang. Hoog tijd dat Amsterdammers mogen meepraten over de komst van extra voorzieningen in de wijk en al die andere zaken die met woningbouw gepaard gaan, betoogt SP-raadslid Remine Alberts. 

Lees verder
4 juli 2024

SP: Amsterdam moet handhaven en woningen aan Kramatweg laten opknappen.

Foto: at5 / at5

De SP wil dat de gemeente doorgaat met handhaven en het aansporen van de verhuurder om achterstallig woningonderhoud aan de Kramatweg aan te pakken. Onlangs werd bekend dat twaalf woningen aan de Kramatweg door Rappange zijn verkocht aan een nieuwe, nog onbekende, eigenaar. SP-raadslid Remine Alberts: ‘Dat Rappange dik casht op de woningen (de verkoopprijs van de woningen was 10 miljoen) en nu met de staart tussen de benen vertrekt, betekent natuurlijk niet dat de bewoners dan maar achter moeten blijven met achterstallig onderhoud. Knapt de nieuwe eigenaar de woningen niet op, dan moet de gemeente boetes gaan uitschrijven.’

Lees verder
14 juni 2024

Inspirerend politiek café met Ronald van Raak

Foto: wouter / wouter

Hoogleraar filosofie, schrijver, en oud-SP-Kamerlid Ronald van Raak kwam over zijn nieuwste boek 'Spelen met waarden, betalen met gedachten' spreken. In dit boek staan publieke waarden centraal en gaat Ronald te rade bij de twee grootste filosofen uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees verder
3 juni 2024

Stemadvies SP: Stem 6 juni 'tegen' bij referendum hoofdgroenstructuur

Foto: Oda de Wit / Wikimedia Commons

De SP maakt zich grote zorgen over de nieuwe plannen voor de zogenaamde hoofdgroenstructuur. Als de huidige plannen doorgaan, worden plekken als kunstgrasvelden en snelwegbermen ook aangemerkt als groen, waardoor er onterecht meer groen lijkt te zijn dan er is. Bovendien wordt het aanwezige groen in de stad minder beschermd. De SP adviseert Amsterdammers daarom om bij het referendum 'tegen' te stemmen.

Lees verder
1 juni 2024

Strijdbare klimaatmars: mensen boven winst

Foto: SP Amsterdam

Klimaatverandering moet dringend worden tegengegaan op een rechtvaardige manier. Grote vervuilende bedrijven moeten stoppen met hun bijdrage aan klimaatverandering, en betalen voor maatregelen om de uitstoot omlaag te brengen. Gewone mensen moeten goedkoop aan duurzame energie kunnen komen. Daarom was de SP vrijdag aanwezig bij de Klimaatmars.

Lees verder
14 mei 2024

SP steunt bewoners Zuidoost in strijd voor behoud van de metro

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Vanavond demonstreert een groep bewoners uit Zuidoost voor behoud van de metrolijnen 50 en 53 in Zuidoost. Vanuit het stadsbestuur (PvdA, GroenLinks, D66) klinken al langer planen om een metrolijn uit Zuidoost te schrappen, door de huidige aparte metrolijnen 50 (Gein-Isolatorweg) en 53 (Gaasperplas -Centraal Station) samen te voegen tot één metrolijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier