h

Debat

Lilian Marijnissen over de winst van eerlijk delen

Lilian Marijnissen komt naar Amsterdam. In deze politiek bijzondere tijden gaat ze in gesprek met televisiepresentator Art Rooijakkers over haar boek 'De winst van eerlijk delen'. Met muziek van Niels Geusebroek.

Lees verder

Politiek Café: Iraanse linkse activisten over vrijheid voor Iran

We weten dat er een Islamitische dictatuur heerst in Iran en dat er breed verzet is vanuit alle lagen van de bevolking. En dat er in september 2022 een revolutionaire opstand is uitgebroken die hard onderdrukt wordt door het regime. Maar we weten eigenlijk heel weinig over dat verzet en over het linkse geluid in Iran en de linkse activisten in Nederland. Daarom gaan we met een aantal politiek actieve linkse Iraniërs in gesprek.

SP-leden en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Sprekers:

Lees verder

Filmvertoning en nagesprek 'Bodem in beweging'

De documentaire ‘Bodem in Beweging – Als werelden elkaar raken’ van Saskia Jeulink en Kees Vlaanderen vertelt over de stille ramp die zich in Groningen voltrekt als gevolg van de gaswinning daar. De film laat zien hoe de wereld van politiek Den Haag en ceo’s pijnlijk langs die van de bewoners van een klein dorp schuurt.

In het nagesprek onder andere SP-Tweede Kamerlid Peter Kwint, lid van de parlementaire enquêtecommissie Aardgaswinning Groningen.

Toegang is gratis.

Lees verder

FNV-Debat over verkiezingen Noord-Holland

Kandidaat-Statenlid Jacob Kes gaat met andere partijen in debat

De afgelopen weken is vakbond FNV bezig geweest met het formuleren van een 9 puntenplan. Hierin staat wat de FNV in Noord-Holland van de provincie verwacht. Het gaat daarbij om zaken als: goed werkgeverschap, energietransitie, arbeidsmarktbeleid, Schiphol, Tata, wonen. Verschillende partijen gaan hierover in debat.

Lees verder

Politiek Café met Mahir Alkaya

Politiek café met SP-Tweede Kamerlid Mahir Alkaya. Presentatie: Chaheed Chekchar van SP Jongeren Amsterdam.

Lees verder

Verlaag de kosten: nationaliseer onze energie

Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Nu het kabinet miljarden van ons belastinggeld overmaakt aan commerciële energiebedrijven die grote winsten maken, moeten we daar minimaal zeggenschap voor terugkrijgen.

Deze avond spreken we over de stijgende kosten en achterblijvende lonen. Ook hebben we het specifiek over het weer zelf gaan organiseren van onze energie. Leden en niet-leden zijn van harte welkom om mee te praten!

Lees verder

Politiek Café Oekraïne

Een avond over de misdadige invasie van Poetin in Oekraïne, en over de rol die het Westen en Nederland kunnen en moeten nemen.

Guido van Leemput (Amsterdams Vredesinitiatief) geeft een update van de recente ontwikkelingen. SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk houdt een inleiding over de oorlog, waarop Wendela de Vries (Campagne tegen Wapenhandel) met een eerste reactie komt. Daarna is er ruimte voor vragen en discussie.

Zowel SP'ers als niet-leden zijn van harte welkom.

Lees verder

Kosten omlaag tour

Op verschillende plekken in het land komen we samen op om te staan tegen de gestegen kosten. Met verschillende sprekers en SP-Kamerleden bespreken we onze plannen en wat we samen kunnen doen om te zorgen dat de kosten dalen en de lonen, de uitkeringen en de AOW stijgen.

Natuurlijk bespreken we ook hoe we ervoor zorgen dat we op de actiedag 17 september een krachtig signaal aan dit kabinet kunnen geven dat het anders moet!

Lees verder

Linkse Liefde over Woonstrijd

Hoe worden de eisen van de woonstrijd werkelijkheid? Onder anderen SP'er Mustapha Eaisaouiyen, betrokken bij Recht op de Stad Rotterdam, laat hierop zijn visie horen bij politiek café Linkse Liefde.

Lees verder

Pensioenbijeenkomst met Tweede Kamerlid Bart van Kent

De Wet Toekomst Pensioenen maakt onze pensioenen individueler en onzekerder. Bovendien worden de onzinnige rekenregels die nu indexatie tegenhouden niet aangepakt. Deze wet wordt door de regering met grote haast door de Tweede Kamer gedrukt.

Het is tijd voor verzet! Deze avond spreken we met pensioen-experts, activisten, Tweede Kamerlid Bart van Kent, én met elkaar over hoe we de afbraak van ons pensioenstelsel kunnen stoppen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier