h

Scholing

Scholing

Politiek café met Ewald Engelen

Vlak voor de verkiezingen van 17 maart verscheen het nieuwe boek van Ewald Engelen, Ontwaak!, met de veelbelovende ondertitel “Kom uit uw neoliberale sluimer”. Maar uit de verkiezingsuitslag bleek wel dat links er nog niet in slaagt om de mensen wakker te kussen. Hoe zit het eigenlijk met die neoliberale sluimer, en waarom stemmen mensen schijnbaar op partijen die hun belang helemaal niet vertegenwoordigen? Bestaat dat “valse bewustzijn” eigenlijk wel? Hoe gezond is onze democratie, en welke bedreiging vormen technocraten voor het publieke debat?

Lees verder

Politiek café: Kernwapens? Niet in mijn naam!

De spanningen in de wereld nemen toe. Autoritaire leiders en regimes komen op en internationale verdragen staan onder druk. Een nieuwe wapenwedloop is niet de oplossing. De SP en Niet in mijn naam bouwen aan een beweging voor dialoog en ontwapening. Wil je meebouwen of meedenken? Kom dan naar ons speciale online politiek café! Meld je aan om de link te ontvangen. We starten om 20:00 uur.
Sprekers: Jasper van Dijk (Tweede Kamerlid SP) en Krista van Velzen (Niet in mijn naam). Presentatie: Ramon Boersbroek (SP Amsterdam). 

Lees verder

Filmvertoning "Stilte"

Het secretariaat van de SP vertoont op zaterdag 08 februari 2020 de nieuwste film 'Stilte' van de Iraanse regisseur Massoud Memar Nezhad (1953) in het actiepand, Laurierstraat 165BG Amsterdam.

De film geeft een beeld van de verhouding  tussen Iran en de VS, met name op cultureel gebied.

Iedereen is van harte welkom vanaf 18.00 uur, de entree is gratis.

De regisseur zal een toelichting geven en na afloop vragen beantwoorden.

Lees verder

Politiek Café over de Publieke Bank

Een Publieke Bank is er voor de mensen, geeft ons een stabiel fundament om een maatschappij op te bouwen en de democratische keuzevrijheid die aan de basis ligt van een rechtvaardige samenleving.

Wilt u hier meer over weten of over meepraten, kom dan op vrijdag 24 januari om 20:00 naar het Badhuistheater, Boerhaaveplein 28, 1091 AT Amsterdam.

Lees verder

Ledenrally: actie voor volkshuisvesting

Tekort aan betaalbare woningen, slecht onderhouden huizen en lood in het water: in Amsterdam neemt de vermarkting van de volkshuisvesting steeds ergere vormen aan. Wat kunnen we daartegen doen?

De ledenrally is een nieuw type bijeenkomst voor SP-leden waarbij de actuele politiek en strategie centraal staan. Tijdens de ledenrally staan we stil bij problemen waar Amsterdammers tegen aanlopen én maken we concrete plannen en acties voor oplossingen. We sluiten de avond af met een hapje en een drankje.

Lees verder

Campagnescholing en actie

Sara Murawski (SP-kandidaat voor het Europees Parlement) geeft een scholing over de SP-inzet voor de Europese Verkiezingen. Daarna komen we in actie! Houd er rekening mee dat we na de scholing ongeveer 15 minuten lopen naar de actielocatie in West. De actie richt zich tegen buitenlandse vastgoedinvesteerders die kortetermijnwinsten willen maken en zo profiteren van de schaarste op de Amsterdamse woningmarkt.

Lees verder

EU-campagne: Debat met Vrouwen - met Daphne ten Klooster

Stem op een Vrouw en #ProveThemWrong organiseren samen een verkiezingsdebat met vrouwelijke kandidaten voor het Europees Parlement. In de aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei gaan deze vrouwelijke politici met elkaar in debat over hun plannen voor Europa. Meld u aan via deze link.

HET PROGRAMMA
In drie rondes gaan de kandidaten de verkiezingsstrijd aan. We kiezen stellingen rond thema's die belangrijk zijn voor jonge generaties, zoals klimaat, migratie en inclusie.

Lees verder

EU-campagne: Debat Milieudefensie met Arnaut Hoekstra

De toekomst van Europa. Hoe ziet die er uit en vooral, wat voor Europa wíllen we? Kiezen we voor het klimaat en een rechtvaardig Europa? Meld u aan via deze link.

Lees verder

EU-campagne: Positief Links met Sara Murawski

De Europese verkiezingen worden op 23 mei 2019 gehouden. Positief Links organiseert op 10 mei om 20:00 uur (inloop 19:30) een nieuwe ideëenfabriek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Met drie nieuwe linkse kandidaten die hun frisse ideeën aan jullie pitchen. Ben je bij deze 2e-editie van Positief Links: Europese Verkiezingen?

Ook zo benieuwd naar de kandidaten en hun ideeën? Meld je aan via deze link.

Lees verder

Pagina's

U bent hier