h

Scholing

Scholing

Campagnescholing

Leuk, het is campagnetijd! Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed campagnevoeren? Leer hoe je het gesprek aangaat (zowel op straat als online) en word een echte campagnetijger. Alle SP'ers zijn welkom, ervaren of niet.

Lees verder

Politiek café met Ewald Engelen

Vlak voor de verkiezingen van 17 maart verscheen het nieuwe boek van Ewald Engelen, Ontwaak!, met de veelbelovende ondertitel “Kom uit uw neoliberale sluimer”. Maar uit de verkiezingsuitslag bleek wel dat links er nog niet in slaagt om de mensen wakker te kussen. Hoe zit het eigenlijk met die neoliberale sluimer, en waarom stemmen mensen schijnbaar op partijen die hun belang helemaal niet vertegenwoordigen? Bestaat dat “valse bewustzijn” eigenlijk wel? Hoe gezond is onze democratie, en welke bedreiging vormen technocraten voor het publieke debat?

Lees verder

Politiek café: Kernwapens? Niet in mijn naam!

De spanningen in de wereld nemen toe. Autoritaire leiders en regimes komen op en internationale verdragen staan onder druk. Een nieuwe wapenwedloop is niet de oplossing. De SP en Niet in mijn naam bouwen aan een beweging voor dialoog en ontwapening. Wil je meebouwen of meedenken? Kom dan naar ons speciale online politiek café! Meld je aan om de link te ontvangen. We starten om 20:00 uur.
Sprekers: Jasper van Dijk (Tweede Kamerlid SP) en Krista van Velzen (Niet in mijn naam). Presentatie: Ramon Boersbroek (SP Amsterdam). 

Lees verder

Ledenrally: actie voor volkshuisvesting

Tekort aan betaalbare woningen, slecht onderhouden huizen en lood in het water: in Amsterdam neemt de vermarkting van de volkshuisvesting steeds ergere vormen aan. Wat kunnen we daartegen doen?

De ledenrally is een nieuw type bijeenkomst voor SP-leden waarbij de actuele politiek en strategie centraal staan. Tijdens de ledenrally staan we stil bij problemen waar Amsterdammers tegen aanlopen én maken we concrete plannen en acties voor oplossingen. We sluiten de avond af met een hapje en een drankje.

Lees verder

Campagnescholing en actie

Sara Murawski (SP-kandidaat voor het Europees Parlement) geeft een scholing over de SP-inzet voor de Europese Verkiezingen. Daarna komen we in actie! Houd er rekening mee dat we na de scholing ongeveer 15 minuten lopen naar de actielocatie in West. De actie richt zich tegen buitenlandse vastgoedinvesteerders die kortetermijnwinsten willen maken en zo profiteren van de schaarste op de Amsterdamse woningmarkt.

Lees verder

Campagnescholing Provinciale Staten

Waar gaat de provincie eigenlijk over? Wat zijn de SP-speerpunten voor de Provinciale Statenverkiezingen?

Voor elke SP'er die overweegt een rol te spelen in de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen, is deze campagnescholing. Direct na de scholing trappen we de campagne af met lijsttrekker Eric Smaling. We sluiten af met een borrel.

Kom je ook? Laat het weten aan secretariaatamsterdam@sp.nl

Lees verder

Rondleiding: Diversiteit in liefde en politiek

In samenwerking met het Amsterdam Museum organiseren de roze netwerken van CDA, D66, GroenLinks, PvdA en SP een rondleiding over zichtbaarheid en onzichtbaarheid van de LHTBI geschiedenis.

Programma:
14.30 – 15.45 uur Rondleidingen in politiek gemengde groepen van circa 15 personen
15.45 – 16.00 uur Minilezing door Mirjam Sneeuwloper – educator / curator Amsterdam Museum
16.00 – 17.00 uur Plenaire dialoog
17.00 uur Borrelen @ Prik

Lees verder

Lancering concept-verkiezingsprogramma en SuperZaterdag

SP-wethouder Arjan Vliegenthart presenteert het concept-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Ook is SP-voorzitter Ron Meyer aanwezig om te praten over de buurtencampagne van de SP. Na het ochtendprogramma gaan we direct de buurt in op de Superzaterdag, om samen met bewoners te knokken voor sociale vooruitgang.

Je kunt je aanmelden via secretariaatamsterdam@sp.nl.

Lees verder

Kennismakingsscholing SP Zuidoost

Speciaal voor onze leden in  Zuidoost: maak in één middag kennis met de (Amsterdamse) SP. Landelijk secretaris Hans van Heijningen komt spreken over de geschiedenis en ideologie van de SP, en over actievoeren.

Interesse? Meld je aan via secretariaatamsterdam@sp.nl

Lees verder

Kennismakingsreeks: Actievoeren en de Amsterdamse SP

Voor nieuwe leden en leden die de (Amsterdamse) SP wat beter willen
leren kennen organiseren wij de kennismakingsscholing. Vandaag:
Actievoeren en de Amsterdamse SP.

Interesse? Meld je van tevoren even aan via secretariaatamsterdam@sp.nl

Lees verder

Pagina's

U bent hier