h

SP Oud-Zuid steunt verkoper daklozenkrant

10 januari 2006

SP Oud-Zuid steunt verkoper daklozenkrant

Drie jaar lang stond John de daklozenkrant te verkopen in de Albert Heijn aan de Stadionweg. Totdat de filiaalchef hem wegstuurde naar aanleiding van een overval in de winkel, waar John totaal niets te maken had.

De klanten pikten dat niet want zij hadden John leren kennen als een rustig vriendelijk mens waar ze vaak een praatje mee maakten. Ook een open oor had voor hun probleempjes. Binnen korte tijd verzamelden ze 1296 handtekeningen maar de filiaalchef was niet te vermurwen, hield zijn poot stijf, maakte er een prestige zaak van. De klanten besloten toen maar om de daklozenkrant voor John te gaan verkopen en voegden de daad bij het woord op zaterdag 7 januari. Tientallen klanten verkochten, luidkeels hun waar aanprijzend, een speciale editie daklozenkrant voor maar vooral binnen in, de Albert Heijn. De SP Oud-Zuid was ook van de partij en liet ook van zich horen.

U bent hier