h

Zuid

5 december 2017

Gemeentelijke panden worden sociale huurwoningen

Zes panden van de gemeente worden omgebouwd tot 200 sociale huurwoningen voor jongeren en vluchtelingen. Het stadsbestuur gaat dat samen met zes woningcorporaties mogelijk maken. SP-wethouder Laurens Ivens: “Ik ben blij dat deze panden op deze manier een nuttig nieuw leven kunnen krijgen. Betaalbare huizen zijn ontzettend hard nodig, zowel voor Amsterdamse jongeren als voor mensen die hun thuisland hebben moeten ontvluchten vanwege oorlog en ellende.”

Lees verder
10 november 2017

Willibrordus- en Hemonybuurt worden autoluw

Foto: SP / Creative commons

De gemeente Amsterdam maakt de Willibrordus- en Hemonybuurt autoluw. De Van Woustraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook komt er een grote parkeerplaats naast de Utrechtsebrug, waarvandaan een shuttlebus bezoekers de buurt in brengt. In combinatie met de nieuwe Willibrordusgarage moeten deze maatregelen zorgen voor minder autoverkeer en meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

Lees verder
29 september 2017

SP trots op bewonersactivisten Hilwiscomplex

Foto: SP

Nee, huurders hoeven géén 6900 euro stookkosten per jaar te betalen, heeft de rechter geoordeeld. Activisten van de bewonerscommissie zijn blij en vooral opgelucht dat door deze onrechtvaardige rekening een dikke vette streep is gezet. SP-gemeenteraadslid Erik Flentge (woordvoerder wonen) brengt taart om de bewonersactivisten te feliciteren met hun overwinning. Erik Flentge: ‘Jullie hebben strijd geleverd tegen een nietsontziende verhuurder die alleen maar uit is op geld. Jullie hebben samen gestreden en samen de overwinning behaald. Supergoed!’

Lees verder
21 juni 2017

Beperk parkeerkosten voor ziekenhuispatienten (Update)

Foto: Dennis M2 / Creative Commons

(Oorspronkelijk bericht van 20 mei 2016) De SP roept het stadsbestuur op om met ziekenhuizen in gesprek te gaan over het verlagen van de parkeerkosten voor ziekenhuispatienten. SP-raadslid Remine Alberts: “Veel mensen moeten met regelmaat naar het ziekenhuis voor dagbehandelingen, en kunnen niet met de fiets of het ov komen. Tegelijkertijd kost parkeren in de ziekenhuisgarage voor deze bezoekers een rib uit hun lijf. Ik wil dat daar wat aan gedaan wordt.”

Lees verder
19 april 2017

Actiesucces: bewoners Heinekenplein behouden plein voor de buurt

De uitgang van de Heineken Experience komt definitief niet op het Marie Heinekenplein. Dat meldde het Parool vandaag. SP-raadslid Tiers Bakker voerde samen met bewoners actie en is blij met deze uitkomst: “Geweldig om te zien dat bewoners succes hebben geboekt. Zij zijn de baas over de buurt en niet een miljardenverdienende biermagnaat.”

Lees verder
12 oktober 2016

Stadgenoot ziet af van verkoop sociale huur Roerstraat

Woningcorporatie Stadgenoot gaat de woningen aan de Roerstraat toch niet verkopen. Dat heeft de corporatie via een bewonersbrief bekend gemaakt. SP-raadslid Erik Flentge: “Heel goed dat de woningen in corporatiebezit blijven. Met de corporaties kunnen we immers afspraken maken, bij een belegger wordt een huis zo snel als mogelijk geliberaliseerd. Ik feliciteer de bewoners met dit succes, dat er volgens mij niet zou zijn geweest als zij niet in actie waren gekomen.”

Foto: Matthijs de Bruijne
Lees verder
5 oktober 2016

Meer sociale huur op Zuidas

Op verzoek van SP, GroenLinks en PvdA wordt 30% van de nieuw te bouwen huizen op de Zuidas een sociale huurwoning. Een voorstel hiervoor werd door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. SP-raadslid Tiers Bakker: “Wij zijn voor gemengde wijken en een ongedeelde stad waar óók plek is voor mensen die aangewezen zijn op een sociale huurwoning. Juist op de Zuidas kunnen we nog wel wat extra sociale huur gebruiken want daar is nu een flink tekort aan.”

Foto: Udo Geisler / Creative Commons
Lees verder
11 juli 2016

Zet rem op steigerdoekreclames

De gemeente Amsterdam moet strenger optreden tegen de plaatsing van steigerdoekreclames in de stad. Steeds vaker worden stellages met reclamedoeken geplaatst, terwijl er niet of nauwelijks werkzaamheden plaatsvinden. De SP wil dat hier een eind aan komt. SP-raadslid Tiers Bakker: “Terwijl bewoners overlast ervaren, verandert de openbare ruimte in een reclamezuil. De SP is hier geen voorstander van.”

Lees verder
13 juni 2016

Onzuivere koffie bij Starbucks in Zuid

De SP protesteerde maandagmiddag op station Amsterdam-Zuid tegen Starbucks. De koffiegigant maakt, net als veel andere bedrijven, op grote schaal gebruik van fiscale sluiproutes om geen belasting te betalen over hun miljardenwinsten. Onder het motto ‘We willen ons geld terug’ wil de SP hier een eind aan maken. SP-raadslid Tiers Bakker: “Starbucks staat symbool voor multinationals die belasting ontduiken en ontwijken. Terwijl de armoede in Nederland toe blijft nemen, ontwijken de allerrijksten op grote schaal belasting. Dat is geen zuivere koffie.”

Lees verder
15 april 2016

'Van Wou wordt mij te nauw!'

Foto: SP

De SP vreest dat fietsers en voetgangers in het gedrang komen na de herinrichting van de Van Woustraat. De plannen van stadsdeel Zuid voorzien in 4.7 meter brede trottoirs waarop auto’s mogen parkeren en waarop vrachtwagens mogen laden en lossen. De SP voerde donderdag op ludieke wijze actie tegen de plannen van het stadsdeel voor de Van Woustraat.

Lees verder

Pagina's

U bent hier