h

Maak armoede geschiedenis

10 februari 2006

Maak armoede geschiedenis

Zaterdag zal de SP in Amsterdam massaal de straat op gaan met de boodschap dat armoede geschiedenis kan worden. De SP zal aan de Amsterdammers aangeven wat voor maatregelen genomen kunnen worden in Amsterdam om de armoede aan te pakken. De SP wil hiermee duidelijk maken dat op 7 maart de verkiezingen echt ergens over gaan.

In Amsterdam is de armoede onder het huidige college van PvdA, VVD en CDA verder toegenomen. Op dit moment leeft 1 op de 5 Amsterdamse gezinnen op of onder de armoedegrens. Er zijn 40.5000 Amsterdamse kinderen die in armoede leven en ondertussen wordt de vijfde voedselbank al opgezet.

Volgens de SP kan het ook anders. De miljoenen die dit college uittrekt voor prestigieuze projecten kunnen beter besteedt worden aan armoedebestrijding en werkgelegenheid. Onder andere door 25 miljoen extra voor armoedebestrijding en het verhogen van de kwijtscheldingsgrens voor gemeentelijke belastingen kan er de komende jaren heel wat verbeteren.

De SP is zaterdag aanwezig op een groot aantal markten in de stad met deze armoedeboodschap. De kandidaten voor de gemeenteraadslijst zullen hier natuurlijk ook bij aanwezig zijn. Samen met zanger Bob Fosko zal lijsttrekker Remine Alberts vanaf 12.30 te vinden zijn op de Dappermarkt.

U bent hier