h

Manifestatie tegen armoede met Jan de Wit

27 februari 2006

Manifestatie tegen armoede met Jan de Wit

Tweede Kamerlid Jan de Wit (SP) komt vrijdagavond 3 maart naar Amsterdam Zuidoost voor een publieke discussie over armoedebestrijding. Onder het motto "Hoe bestrijden we de armoede!" organiseert de SP in Zuidoost een thema-avond met diverse sprekers.


Jan de Wit
SP-Tweede Kamerlid en woordvoerder armoedebeleid Jan de Wit zal deze avond zijn visie geven op een rechtvaardiger verdeling van de welvaart. John Walter van de Stichting Service Platform Amsterdam zal verslag doen van de dagelijkse praktijk. Zijn stichting is het laatste vangnet voordat mensen werkelijk in de goot belanden. Erica Wever van de welzijnsorganisatie Minority’s legt uit hoe minderheden tegen armoede aankijken en wat hun manier zou zijn om die aan te pakken.

De avond zal tevens aangegrepen worden om het publiek op te roepen tot actie. Zo kunnen mensen bij de SP terecht met klachten over de Dienst Werk en Inkomen. Verder wordt informatie verstrekt over hulp bij schuldsanering door MaDi en het werk van de Ombudsman. Ook is er gelegenheid kennis te maken met Noush Saranjam, lijsttrekker van de SP voor de deelraadsverkiezingen in Zuidoost.

Nadat de drie gasten hun verhaal hebben verteld, zullen zij samen deelnemen aan een vraaggesprek op het podium. Gespreksleider is Willem Paquay, deskundige op het terrein van de inkomensproblematiek. Hij is al 18 jaar lid van de gemeenteraad van Amsterdam en fractiespecialist op de onderwerpen Financin, Werk en Inkomen en Diversiteit.


vrijdag 3 maart 2006 20.00-22.30 uur
Caf De Smeltkroes - Cultureel Educatief Centrum Ganzenhoef
Bijlmerdreef 1289 (tegenover metrostation Ganzenhoef), Amsterdam Zuidoost

U bent hier