h

SP demonstreert tegen verzelfstandiging GVB

15 februari 2006

SP demonstreert tegen verzelfstandiging GVB

Dinsdagochtendvroeg hield de SP vanaf 06:30 uur een demonstratie bij het GVB- kaartverkoopkantoor op het plein bij het Centraal Station. Onder het motto "Als U Nee zegt, bedoelt U dan Ja?" ageert de SP hiermee tegen het besluit van de gemeenteraad om het GVB dit jaar toch te gaan verzelfstandigen. Kandidaat-raadslid Laurens: "Vier jaar geleden zei Amsterdam in een referendum duidelijk "Nee" tegen deze uitverkoop."

Een meerderheid van de gemeenteraad, bestaande uit de fracties van PvdA, VVD, CDA, GroenLinks en D'66 besloot vorige week onder druk van de regering het GVB te verzelfstandigen. De SP vindt dit ongehoord. Te meer omdat uit bestudering van de Europese regels blijkt dat openbare aanbesteding niet langer verplicht wordt gesteld

U bent hier