h

SP viert verkiezingsfeest in Amsterdam

28 februari 2006

SP viert verkiezingsfeest in Amsterdam

De SP zal op de avond van dinsdag 7 maart een verkiezingsfeest organiseren in de Koningszaal van Artis in Amsterdam. Partijactivisten zullen daar, samen met landelijke en Amsterdamse SP-kopstukken, de verkiezingsuitslagen volgen. De SP verwacht een forse groei van het aantal raadszetels ten opzichte van vier jaar geleden.

Om 20:00 uur worden de deuren geopend van de Koningszaal, waar de partij vorig jaar nog uitbundig het 'Nee' tegen Europese Grondwet vierde. Via een groot scherm wordt de NOS-uitzending gevolgd waarin vanaf 21:00 uur de uitslagen bekend worden gemaakt. Na het bekend worden van de eerste peilingen zal campagneleider Hans van Heijningen een korte toespraak houden. Bob Fosko en band, die in het kader van de campagne een speciaal verkiezingslied maakten, zorgen voor muzikale intermezzo's. Even na 22:00 uur zal SP-voorzitter Jan Marijnissen de zaal toespreken. De Amsterdamse lijsttrekker Remine Alberts gaat vervolgens in op de uitslagen van de Amsterdamse raadsverkiezingen. Vanaf 23:00 uur kan de zaal het lijsttrekkersdebat volgen dat door de NOS wordt georganiseerd in Studio Plantage, ongeveer 50 meter naast de Koningszaal. De avond zal worden afgesloten op de dansvloer met muziek van DJ Arda Gerkens, Tweede Kamerlid voor de SP.

De SP staat niet alleen in de peilingen op forse winst, maar doet dit jaar in bijna twee keer zoveel gemeenten mee als vier jaar geleden. Dat maakt dat zij rekening houdt met een forse stijging van het aantal raadszetels.

De Koningszaal van Artis bevindt zich aan de Plantage Kerklaan 38-40 in Amsterdam.

U bent hier